Προς όλους τους πολιτικούς μας σωτήρες.

20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μέγας Έλληνας πολιτικός και οραματιστής Ίων Δραγούμης ((1878-1920))που τα έβαλε με την τότε Τρόϊκα, Άγγλων, Γάλλων, Οθωμανών, Βουλγάρων και Ρουμάνων Κομιτατζήδων έγραφε τα εξής:

“Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός Σοσιαλιστής.

Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης.

Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νιώσω τον εαυτό μου άτομο.

Από άνθρωπος μια τάξης γίνομαι Σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια και θέλω μια καινούργια οικονομία για την πατρίδα μου από κοινού για τον πολίτη άνθρωπο.

Αγαπώ την κοινωνία μου και των άλλων οικονομιών.

Από στενός πατριώτης γίνομαι Εθνικιστής με συνείδηση του Έθνους και του λαού, αλλά και των άλλων Εθνών. Γιατί οι διαφορές των Εθνών πάντοτε θα υπάρχουν και έχω την συνείδηση να χαίρομαι που εμπρός σ΄  αυτές τις διαφορές γίνομαι άνθρωπος και αγαπώ την πατρίδα μου την Μακεδονία, που εάν χρειαστεί θα ζώσω στην μέση μου τα όπλα για να διώξω την Οθωμανική Τρόϊκα, Άγγλους, Γάλλους, Οθωμανούς, Βουλγάρους, Ρουμάνους”.

 

Ακριβώς έναν αιώνα μετά, η Ελλάς βρίσκεται στην ίδια δεινή πολιτική και οικονομική θέση με την οποία βρισκόταν το 1911 και το 1912.  Η χώρα είχε χρεοκοπήσει  με τους τροικανούς  να  διαχειρίζονται   το πλούτο της Ελλάδος  καταστρέφοντας  ένα περήφανο και ιστορικό λαό .

Σήμερα υπάρχει Έλληνας πολιτικός που θα σηκώσει το ανάστημα του στους σημερινούς Τροϊκανούς και να ζώσει τα όπλα στην μέση του για την Ελλάδα;;

Η ψυχή του Ίωνα Δραγούμη το έλεγε, γι΄ αυτό άλλωστε και ο πολιτικός του αντίπαλος Ελευθέριος Βενιζέλος τον έβγαλε από την μέση, διότι χαλούσε τα σχέδια του τότε Τροϊκανού άξονα, ο οποίος είχε τους Έλληνες δούλους πληρώνοντας συνεχώς χαράτσια, όπως άλλωστε γίνεται και σήμερα.

Πόσο λοιπόν επίκαιρος,  κατά τρόπο επιτακτικό είναι  και σήμερα  ο Ίων Δραγούμης ,όταν έγραφε  χαρακτηριστικά   για τους πολιτικάντηδες, εκπροσώπους  στη Βουλή των Ελλήνων: 

«Το Σύνταγμα θέλησε να δώσει στο έθνος αντιπροσώπους και είπε να υπάρχουν βουλευτές. Επρόκειτο αυτοί οι βουλευτές να αντιπροσωπεύσουν το έθνος. Αλλά η πραγματικότητα τα χάλασε και οι βουλευτές δεν είχαν κανένα συμφέρον να καταγίνουν με το έθνος. Τέτοιοι μια φορά δεν είναι. Για όνομα του Θεού, βρείτε άλλους να αντιπροσωπεύσουν το έθνος».

«Τι χρησιμεύει ένα κράτος ελληνικό, που αντί άλλης εξωτερικής πολιτικής, διορίζει προξένους σε Ανατολή και πρέσβεις στην Δύση, με την μονάκριβη ευχή και οδηγία: Προσέξτε, μην γεννάτε ζητήματα!.

 Άλλα κράτη αρπάζουν πολιτείες και χώρες και εμείς, και κείνα που είναι δικά μας, δεν τα κρατούμε!»

Σήμερα το  Ελληνικό έθνος  όπως  είναι διαλυμένο χρειάζεται έναν αναμορφωτή σαν τον Ίωνα Δραγούμη , οποίος  με μεγάλη λύπη  πίστευε και πρόβλεπε   δια την Ελλάδα , με τους  πολιτικούς  ραγιάδες  να  υπηρετούν και να προσκυνάνε   ξένα συμφέροντα ότι….. ,

“…Όσοι επιζήσουν στον κόσμο αυτό, θα περνούν από την Ελλάδα και θα λένε, …. Εδώ υπήρχε κάποια χώρα που την έλεγαν Αλα…λα…..μπάλα…λα… …Ούτε το όνομα της δεν θα σώζεται…!!!”

Ο Δημοσιογράφος Νίκος Βάνης.

.