Μανώλης Σφακιανάκης: Αντέγραψαν το cd σε usb για να το αλλοιώσουν

31 Ιανουαρίου 2013

Ο (Αστυνόμος Α’) Μανώλης Σφακιανάκης επιβεβαίωσε το άρθρο του George Aravidis/ Ερευνητής Ασφάλειας Πληροφοριών με τίτλο «Ανατομία ενός USB stick – Λίστα Lagarde»

secnews: Αδυναμία να εντοπίσει το αν και το πότε έγινε αλλοίωση στη λίστα Λαγκάρντ δηλώνει ο Επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, αν δεν έχει στην κατοχή του το… πρωτότυπο, πλην… χαμένο – cd που ήρθε στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή φέρεται να δήλωσε ενώπιον των μελών πως σε ένα usb o οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τροποποιήσει ημερομηνίες και άλλα στοιχεία απλά και μόνο τρέχοντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και πως κανένα εγκληματικό εργαστήριο ανά τον κόσμο έτσι δεν θα ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις.

Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε, το μόνο στο οποίο δεν μπορούν να σβηστούν ίχνη είναι το cd.

Εδώ μάλιστα άφησε κατά κάποιο τρόπο αιχμές για τους κυρίους Διωτη και Παπακωνσταντίνου, αφού φέρεται να είπε ότι η αλλοίωση του usb δείχνει αυτονόητη οργανωμένη διάθεση για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

“Σε ένα usb από το οποίο λείπουν στοιχεία δεν είναι εύκολο”, φέρεται να δήλωσε, “το πότε ανοίχτηκε και σε ποιο γραφείο”, τονίζοντας πως συμπέρασμα μπορεί να βγει μόνο αν υπάρχει το πρωτότυπο cd, το «αλλοιωμένο» usb και τους υπολογιστές των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη.

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο κ. Σφακιανάκης, πολλοί βουλευτές σχολίαζαν πως εύκολα πλέον μπορούν να διακρίνουν γιατί η αρχική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στην Ελλάδα σε cd… μετεγγράφτηκε σε usb.

.