Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς

30 Ιανουαρίου 2013

Μία οικογένεια Νάνων έμεινε ενωμένη και επιβίωσε του Ολοκαυτώματος!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανάμνησης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου)οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν το βιβλίο που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο “Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς”
των Ισραηλινών συγγραφέων Yehuda Koren και Eilat Negev

«Στα καλά και στα κακά, ποτέ μη χωριστείτε.
Να είστε ενωμένοι, να φυλάτε ο ένας τον άλλον,
να ζείτε ο ένας για τον άλλον…»
Μπάτια Όβιτς

“Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς. Σίγουρα αυτό που σας έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι το παραμύθι της Χιονάτης και των Eφτά Nάνων. Πώς μπορεί, όμως, ένα παραμύθι να συνδυαστεί με τη σκληρή πραγματικότητα του Άουσβιτς;
Η αληθινή ιστορία της πολυμελούς οικογένειας Όβιτς, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου και έρχεται να μας συγκινήσει αλλά και να μας αποκαλύψει όλα όσα έζησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Η ιστορία τους ξεκινά από τη Ροζαβλέα και το θίασο των Λίλιπουτ, που τον αποτελούσαν οι εφτά νάνοι της οικογένειας Όβιτς. Οι παραστάσεις τους γνώριζαν μεγάλη επιτυχία, απέκτησαν φήμη και ζούσαν με αξιοπρέπεια. Ο πόλεμος, όμως, άλλαξε τελείως το σκηνικό και οι Εβραίοι Όβιτς βρέθηκαν στο στόχαστρο των Ναζί τον Μάιο του 1944…

Εγκατεστημένοι πλέον στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, με την καθημερινή αγωνία του θανάτου να φωλιάζει στις ψυχές τους, καταλήγουν «πειραματόζωα» ενός γιατρού, του Δρ. Μένγκελε, ο οποίος, εντυπωσιασμένος από τη σωματική τους διάπλαση, ξεκινά μια σειρά ερευνών και πειραμάτων.

Τι απέγιναν, τελικά, οι επτά νάνοι; Πως κατάφεραν να επιβιώσουν από την κόλαση του Ολοκαυτώματος;”

Διαβάστε τη μοναδική ιστορία των νάνων Όβιτς που κατάφεραν να επιβιώσουν από το Άουσβιτς, μέσα από τα χείλη του τελευταίου μέλους της οικογένειας, Πέρλα Όβιτς.

Ο Yehuda Koren και η Eilat Negev είναι Ισραηλινοί συγγραφείς και δημοσιογράφοι στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.
Τα έργα τους έχουν δημοσιευθεί και διαδοθεί από κριτικούς σε όλο τον κόσμο, εισπράττοντας θετικά σχόλια

H Πέρλα Όβιτς μιλάει για τον Δρ. Μένγκελε… (Liebe Perla, 1999) .

 

.