Η ΕΡΤ3, κατ΄επέκταση η ΕΡΤ Α.Ε παραμένει κομματικό κανάλι

28 Φεβρουαρίου 2013

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν είχε επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη κατά την εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης Οκτωβρίου και τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης , συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα με την κυρία Ε στην οποία έγινε και η πρόταση να αναλάβει την διεύθυνση της ΕΡΤ3.

Όμως αυτό δεν άρεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος επέμενε να παραμείνει το τιμόνι της ΕΡΤ3 ,ο Κ.Μ.

Στο ίδιο κανάλι μπήκε ξανά και ο δημοσιογράφος Χ.Ν,  στέλεχος της ΝΔ.

Αυτή είναι η αξιοκρατία της τρικομματικής κυβέρνησης , βάζοντας σε θέσεις κλειδιά τα δικά της παιδιά  και μόνο. 

 

Ακόμα και ο συνταξιούχος μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης είχε το κομματικό δικαίωμα και διόρισε την κόρη του στο κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Ενώ σε αντίθεση , με μια άλλη κοπέλα (και όχι μόνο) χωρίς καμιά κομματική ταυτότητα , έχοντας ως όπλο τα δυο μεταπτυχιακά της στην δημοσιογραφία,  όμως δεν είχε καμία τύχη, καθώς παρενέβησαν οι συνδικαλιστές κομμάτων του καναλιού για να μην προσληφθεί…και το πέτυχαν .

Πως είναι δυνατόν λοιπόν , με όλα αυτά και πολλούς άλλους κομματικούς διορισμούς , η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση να χαρακτηρίζεται ακόμα ως ανεξάρτητο κανάλι;;

Έτσι λοιπόν, η ΕΡΤ  ποτέ δεν ήταν , ούτε και θα είναι ανεξάρτητο κανάλι , όσο αυτά τα παραδοσιακά κόμματα που εδώ και 30 χρόνια εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τους ψηφοφόρους για μια θέση στον ήλιο με αντάλλαγμα όλη η οικογένεια, ακόμα και τα  αγέννητα να τους ψηφίζουν για να παραμένουν στην εξουσία ως οι αυτοκράτορες της πολιτικής.

Για αυτούς τους άθλιους πολιτικούς μια κομματική ταυτότητα , είναι μεγαλύτερη αξία ακόμα και από πτυχία, δοκτοράτα . Δεν θέλουν μορφωμένο άτομα στην υπηρεσία του κράτος, αλλά πρόβατα .
Γιαυτό και δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος..

.