Νίκος Νικολόπουλος…Η χώρα πρέπει να αλλάξει οριστικά σελίδα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

28 Φεβρουαρίου 2013

Εισήγηση Νίκου Νικολόπουλου στο προσυνέδριο ΑΝΕΛ στην Λαμία

Κυρίες και κύριοι,

αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

από τη Λαμία και την κεντρική Ελλάδα.

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας πραγματοποιείται σήμερα ένα ακόμα από τα σημαντικά «βήματα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος και την πολιτική του ολοκλήρωση, με την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και εθνικά αναγκαίου προγράμματος για την επόμενη μέρα της χώρας, που μάλλον… δεν είναι και πολύ μακριά.

Αντίθετα, θα έλεγα πως είναι μάλλον αρκετά κοντά, κρίνοντας από τα σημάδια που βλέπω και τα εμφανή αδιέξοδα ενώπιον των οποίων έρχεται πλέον η τρικομματική κυβέρνηση, η τελευταία της μνημονιακής υποτέλειας, θέλω να ελπίζω.

Γι’ αυτό και εκφράζω την χαρά μου, φίλες και φίλοι, που είμαι και εγώ εδώ σήμερα, κοντά σας και κοντά στον φίλο, Πάνο Καμμένο, χαιρετίζοντας το σημερινό προσυνέδριο που στο επίκεντρό του έχει το φλέγον ζήτημα της ανάπτυξης, αλλά και της ανταγωνιστικότητας και των νέων τεχνολογιών.

Εκπροσωπώντας τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, σας μεταφέρω και την δική τους ακλόνητη πεποίθηση ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει οριστικά σελίδα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Η κοινωνία μας ξύνει πλέον και τον πάτο του βαρελιού ενώ τα χάλια της οικονομίας παραμένουν… άπατα!

Και αυτή είναι η πιο τρανή απόδειξη του αδιεξόδου της πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, αλλά και της ανάγκης που υπάρχει για αλλαγή πορείας.

Και αυτή η αλλαγή πορείας δεν γίνεται να περιμένουμε να έρθει από κάποιους ουρανοκατέβατους σωτήρες, ούτε φυσικά από εκείνους που μέχρι τώρα απέδειξαν ότι μόνο καταστροφή και δεινά έφεραν στην χώρα.

Η αλλαγή θα έρθει μόνο μέσα από μία ισχυρή και μεγάλη συμπαράταξη των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων!

Πολιτικοί και πολίτες, που προερχόμενοι από διάφορους χώρους, θα συναντηθούν στο κοινό σταυροδρόμι της εθνικής ανάγκης. Και θα επιμεριστούν την ευθύνη να αλλάξουν τον τόπο, όχι ξαναμοιράζοντας την τράπουλα στους ίδιους παίκτες με άλλα «προσωπεία», αλλά… καταργώντας το παιχνίδι της διαπλοκής και της διαφθοράς, μία και καλή.

Και επαναθέτοντας, επί της ουσίας, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στους δανειστές και εταίρους, με «όπλα», τα τεράστια γεωπολιτικά -και όχι μόνο- πλεονεκτήματα της χώρας, αλλά και τις διεθνείς ισορροπίες που αλλάζουν και μπορούν να μεταβληθούν υπέρ μας, εφόσον υπάρχει νους και γνώση.

Αυτό το όραμα, της νέας ένωσης των Ελλήνων υπό μία πλατιά πολιτική συμπαράταξη σωτηρίας, το μοιραζόμαστε από κοινού με τον Πάνο Καμμένο και με πολλούς άλλους φίλους.

Και πόλη με την πόλη, χωριό με το χωριό και πόρτα με την πόρτα, το μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό κάναμε μέχρι τώρα στην Λάρισα, τη Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη.

Αυτό κάνουμε σήμερα και εδώ, αυτό θα κάνουμε στη συνέχεια και στην Πάτρα, την Τρίπολη, τη Ρόδο, την Κομοτηνή.

Και βλέπουμε ότι, πράγματι, η νέα συμπαράταξη φουντώνει.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το χθες, έφτασαν στο «μη παρέκει». Ότι το μνημόνιο της ύφεσης και της ανεργίας, τσακίζει πλέον την Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό.

Ότι από τα δικά μας χέρια και τη δική μας ψήφο εξαρτάται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε στις ορέξεις του κ. Τόμσεν και της κ. Μέρκελ.

Κυρίες και κύριοι,

δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο.

Επειδή η θεματική του προσυνεδρίου σας έχει στον πυρήνα της την ανάπτυξη, που είναι τόσο σημαντικό ζήτημα αλλά έχει καταντήσει τόσο φτηνή καραμέλα στα χείλη των σημερινών κυβερνώντων, επιθυμώ μόνο να προσθέσω ότι όσο ακολουθούμε την σημερινή πολιτική, ανάπτυξη δεν έρχεται!

Και ας κάνει ο κ. Σαμαράς όσες βόλτες θέλει στον κόσμο, και ας καλεί θεούς και δαίμονες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αν ερχόταν έτσι η ανάπτυξη, τότε η Ταϊπέι και η Σρι Λάνκα θα ήσαν οι πιο ανεπτυγμένες χώρες!

Εκεί βρίσκονται άλλωστε, στρατιές πολυεθνικών, που όμως εκμεταλλεύονται την ανείπωτη φτώχεια και τον ιδρώτα ακόμα και ανήλικων παιδιών για να πουλάνε προϊόντα σε όλο τον πλανήτη! Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύεται ο κ. Σαμαράς για τους Έλληνες; Ε, όχι δεν θα του κάνουμε την χάρη…

Μάθαμε προχθές, ότι τράπεζες και funds, όπως η Blackrock και η Morgan Stanley, έφτασαν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και το ΤΑΙΠΕΔ και συζήτησαν για… δουλειές.

Τι, δουλειές, άραγε;

Αυτοί που εν πολλοίς ευθύνονται για την παγκόσμια φούσκα της οικονομίας, αλλά και για τα δικά μας χάλια, μαζεύτηκαν ξανά στην Ελλάδα επειδή «μύρισαν ψητό»;

Ξεπουλάνε μπιρ παρά τον δημόσιο πλούτο και δίνουν γη και ύδωρ σε όλα τα «παγκόσμια κοράκια», μιλώντας για ανάπτυξη!

Η ανάπτυξη όμως, παρασάγγας απέχει από αυτές τις λογικές και από αυτές τις πρακτικές.

Ανάπτυξη είναι να δώσεις το δικαίωμα στον Έλληνα επιχειρηματία να αναπτυχθεί, στον Έλληνα επιστήμονα να στεριώσει και να παρουσιάσει την δουλειά του στον τόπο του, στον Έλληνα εργαζόμενο την σταθερή εργασία που θα του παρέχει τα εφόδια αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ανάπτυξη είναι ένα στρατηγικό σχέδιο δημιουργίας μίας νέας ελληνικής παραγωγής.

Ανάπτυξη είναι η νέα εμπιστοσύνη στον Έλληνα αγρότη, τον Έλληνα βιοτέχνη, τον Έλληνα έμπορο!

Σταματώ εδώ.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του σημερινού προσυνεδρίου και καλό αγώνα σε όλους μας.

Το πιστεύω, ακράδαντα:

Οι μέρες του συστήματος του ψεύδους, της διαπλοκής και της μνημονιακή υποτέλειας, είναι μετρημένες.

Αν ο κ. Σαμαράς με τα εξαπτέρυγά του, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, είχαν απαντήσεις για τη κοινωνία, θα τις είχαν δώσει. Χαζοί δεν είναι…

Ανήμποροι και υποτελείς είναι!

Γι’ αυτό και στον ορίζοντα προβάλλει η μόνη λύση.

Η ένωση των καθαρών και αδέσμευτων Ελλήνων δημοκρατών, με μόνη σημαία τους την γαλανόλευκη, πάνω από άλλες, ιδεολογικές διαφορές.

Αυτή η ένωση θα νικήσει, αυτή θα αλλάξει τον τόπο, αυτή θα μας απαλλάξει από την μεγαλύτερη λαίλαπα που γνώρισε χώρα σε καιρό ειρήνης.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας

 

 

.