Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει Λάτση-ΕΛΠΕ με Άκη

27 Φεβρουαρίου 2013

Ζητά ακύρωση του deal ΕΛΠΕ-Πετρόλα, λόγω εμπλοκής του υπόδικου πρώην υπουργού

Θέμα με πολλές προεκτάσεις άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του τομεάρχη ενέργειας Θ.Πετράκου, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου της International Herald Tribune ζήτησε ακύρωση του deal ΕΛΠΕ-Πετρόλα, λόγω της εμπλοκής του υπόδικου Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η συγχώνευση των δύο εταιριών διυλιστηρίων έγινε πριν από αρκετά χρόνια και το deal ειναι πλεον πρακτικά αδύνατο να ακυρωθεί. Προκαλεί λοιπόν ερωτηματικά η ανακίνηση τέτοιου θέματος από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποτρέψει την πλήρη αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αν πουληθεί το ποσοστό που κατέχει τώρα το Δημόσιο, θα περιέλθει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στον όμιλο Λάτση, ο οποίος είναι ήδη πλειοψηφών μέτοχος, με 38%.

Ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune, είπε ότι επειδή στη συμφωνία εμπλέκεται ο ελεγχόμενος από τη δικαιοσύνη Άκης Τσοχατζόπουλος η συμφωνία αυτή είναι στον αέρα και θα πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολό της.

Σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες, τότε η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί, τόνισε ο κ.Πετράκος.

Οι διατυπώσεις του κου Πετράκου αποτελούν πρόκριμα για τις επόμενες κινήσεις της Κουμουνδούρου, η οποία βάζει στο κάδρο μεγάλα deals αποκρατικοποιήσεων και επιχειρηματίες.

Αν η Κουμουνδούρου επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική, θα υπάρξει εμπλοκή στη διαδικασία πλήρους αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ, η οποία έχει δρομολογηθεί εδώ και πολλούς μήνες, κινείται όμως με αργούς ρυθμούς και άκρα μυστικότητα.

sofokleousin

 

 

.