Προσφορά νέων της GOYA για τα θύματα της Sandy

26 Φεβρουαρίου 2013

Σε μια αξιέπαινη χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης οι νέοι της GOYA από τις ελληνορθόδοξες κοινότητες του Μανχάτταν, του Κουίνς, του Μπρούκλιν, του Στατεν Αιλαντ και του Μπρονξ (Five Borough GOYA) αποφάσισαν να προσφέρουν τα έσοδα από το τρίτο χριστουγεννιάτικο πάρτι τους για τις προσπάθειες ανακούφισης των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την καταστροφική μανία του τυφώνα Σάντι τον περασμένο Οκτώβριο.

Αντιπροσωπεία νέων από τις GOYA των πέντε δημοτικών διαμερισμάτων της Νέας Υόρκης, συνοδευόμενοι από τον π. Ιωάννη Λάρδα, προϊστάμενο του Καθεδρικού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, επισκέφθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και του επέδωσαν τρεις επιταγές, συνολικού ύψους 7,000 δολαρίων, τα έσοδα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26 Δεκεμβρίου 2012 στο Central Lounge στην Αστόρια.

«Η προσφορά σας αυτή είναι μια πολύ ιερή προσφορά, και όχι ένα συνηθισμένο δώρο», τόνισε απευθυνόμενος στα παιδιά ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και δηλώνοντας συγκινημένος αλλά και εντυπωσιασμένος από την πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα μέλη της GOYA. «Μας δώσατε μεγάλη χαρά, φέρατε φρέσκια πνοή, δυναμισμό και ελπίδα», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και υπογράμμισε τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας, ενώ προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν τον αγώνα τον καλό.

Τα μέλη της GOYA αποφάσισαν ομόφωνα, όπως ανέφερε ο μαθητής Κωνσταντίνος Χαλκιάς από την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλυν, να προσφέρουν το ποσό των 5,000 δολαρίων στο «Hurricane Sandy Relief Fund», το ειδικό ταμείο που δημιούργησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανακούφιση των πληγέντων.

Από το υπόλοιπο ποσό, επιταγή χιλίων δολαρίων δόθηκε στο Siller Foundation και άλλη μία επιταγή, επίσης χιλίων δολαρίων, στο Project Hospitality Hurricane Relief Fund.

Πρόκειται για δύο σημαντικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς που επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αποκατάσταση των πληγέντων στο Στατεν Αιλαντ, όπως ανέφερε και η πολιτειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, -η οποία εκπροσωπεί την περιοχή του Στατεν Αιλαντ και τμήμα του Μπρούκλιν στην πολιτειακή Βουλή-, παραλαμβάνοντας τις επιταγές από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και εκφράζοντας ευχαριστίες προς τα παιδιά για την προσφορά τους.

Η κ. Μαλλιωτάκη τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις την ανιδιοτελή προσφορά των νέων και την επιθυμία τους να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους, ενώ ευγνωμοσύνη εξέφρασε και προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, λέγοντας πως επισκέφθηκε αμέσως την πληγείσα από τον τυφώνα Σάντυ περιοχή του Στάτεν Αιλαντ.

Είναι η τρίτη φορά που οι νέοι της GOYA από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης αποφασίσουν να ενισχύσουν έναν καλό σκοπό. Οπως ανέφερε ο μαθητής Νικόλας Αργυρός από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα, οι νέοι της GOYA προσέφεραν το ποσό των 10,000 δολαρίων που συγκέντρωσαν από το πρώτο τους χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2010, στο Camp Saint Paul, τις θερινές κατασκηνώσεις της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και τα έσοδα από το δεύτερο χριστουγεννιάτικο πάρτι, το 2011, ποσό 8,000 δολαρίων, στο Greek Children’s Fund.

Και οι τρεις εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Central Lounge στην Αστόρια το οποίο προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Από την ίδια κοινότητα, του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, η Πηνελόπη Ζμπράβου, αναφέρθηκε γενικότερα στις κοινές δραστηριότητες των «5 Borough GOYA» στη διάρκεια του 2012, μεταξύ των οποίων και το ετήσιο GOYA Retreat με τη συμμετοχή περίπου 200 μαθητών, ενώ σημείωσε ακόμα ότι οι νέοι θα συμμετέχουν σε προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ.

Τα μέλη της GOYA συνόδευσε και ο υπεύθυνος της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης Τεντ Γερμανάκος, από την κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και ο υπεύθυνος διακονιών νεολαίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και διευθυντής του Ιονικού Χωριού (Ionian Village), π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.

.