Βρυξέλλες :Έκθεση για το Άγιο Όρος στο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

28 Μαρτίου 2013

“Mount Athos – A European Project For Peace” του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα και εικαστικού Ευθύμιου Βαρλάμη, που  φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έως τις 4 Απριλίου 2013 , με την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωκοινοβουλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η  έκθεσης περιλαμβάνει εξαιρετικές εικαστικές απεικονίσεις του Αγίου Ορους, Αθωνικά μοναστήρια μέσα από πίνακες ζωγραφικής, μεγάλων διαστάσεων, εγκαταστάσεις και γλυπτά, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρότρυνε τους επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφθούν το Άγιο Όρος που βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παράλληλα με την ιστορία και την πνευματική παράδοση, οι επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν από κοντά, τα πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, αποκομίζοντας εξαιρετικές εικόνες και εμπειρίες».

Το συντονισμό και την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, που ιδρύθηκε το 1980 με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Ευθύμιου Βαρλάμη.

 

.