Διάσπαση του ΣΔΟΕ για να προστατέψουν τους μεγαλοοφειλέτες.

29 Απριλίου 2013

 Και Μηνυτήρια Αναφορά για την ΟΠΑΠ Α.Ε.Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Νίκος Νικολόπουλος

Καταγγελίες φτάνουν καθημερινά στο Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα απ΄ όλη την Ελλάδα, για τοποθετήσεις διευθυντών και στελεχών στις ΔΟΥ με «πράσινα» και «γαλάζια» κριτήρια.

Καταγγελίες που δημοσιοποιούνται και στον ημερήσιο τύπο.

Καταγγελίες που μιλούν ακόμα και για «στοχευμένους» ελέγχους επί «δικαίων και αδίκων».
Καταγγελίες που έχουν κάνει αμφιλεγόμενη την ελεγκτική μονάδα ακόμα και του ΣΔΟΕ του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν οι ίδιοι οι Υπουργοί και που είδαν επίσης το φως της δημοσιότητας μιλούν για συστάσεις της Τρόϊκας, που ζητούσε το ΣΔΟΕ να τεθεί κάτω από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και επήλθε ο συμβιβασμός της διάσπασης… του σώματος στα δύο.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις στην πολιτική ευθύνη των ανθρώπων του Μαξίμου και άλλες στον Γ.Γ. κ. Θεοχάρη.
Η παραδοχή είναι κοινή πως το ΣΔΟΕ είναι υποστελεχωμένο, σχεδόν αποψιλωμένο από ελεγκτές πρώτης γραμμής, όπως άλλωστε δημόσια ομολογούν ακόμα και οι ίδιοι οι επικεφαλής των τμημάτων.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να ενισχύσει το δυναμικό του και προτιμά το ΣΔΟΕ να είναι ο ισχυρός βραχίονας του Πρωθυπουργού και του εκάστοτε απ’ αυτόν διορισμένου Υπουργού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ακριβώς έγινε ακόμα μία προσπάθεια ενίσχυσης του «κομματικού» βραχίονα εντός του ΣΔΟΕ, με την… μέθοδο της τοποθέτησης. Και όλα αυτά γιατί το ΣΔΟΕ ελέγχει τους εντιμότατους φίλους της Τρόϊκας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.
Οι «νταβατζήδες», οι μεγαλοεργολάβοι, η μιντιακή διαπλοκή βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, διεθνείς συνεργασίες για την αποκάλυψη σημαντικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και «μαύρου» χρήματος…

http://www.nikosnikolopoulos.gr/?sect…

 

Η Μηνυτήρια Αναφορά για την ΟΠΑΠ Α.Ε.Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Σε μια περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων από μειώσεις εισοδημάτων και από πλήθος άλλων ανάλγητων φοροληστρικών μέτρων που έρχονται βροχηδόν ως απόρροια της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά, συγκεκριμένες χαριστικές αποφάσεις του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ υπέρ καλοβολεμένων υψηλόμισθων στελεχών, προκαλούν εύλογα την κοινή γνώμη.
Αποζημιώσεις μαμούθ σε ημετέρους, ειδικά μισθολόγια, προκλητικές πολιτικές προώθησης των στοιχημάτων, σε ημέτερα μνημονιακά ΜΜΕ.

Και όλα ταύτα ενώ ο Πρωθυπουργός και οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να δίνουν στον λαό και στην οικονομία το ίδιο «πικρό φάρμακο» που έγινε φαρμάκι θανατηφόρο.
Μέτρα που ανατροφοδοτούν την ύφεση και προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στους πολλούς.

Στην τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία, αυτά δεν έχουν σημασία αρκεί να συνεχίζουν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά, έχοντας συμφωνήσει και στην ”ξετσίπωτη” ηθική της δίκαιης μοιρασιάς 6-4-2…οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
Στη μαύρη περίοδο της οικονομικής ανέχειας, οι τελευταίες διορισμένες από τα Κυβερνητικά τρία κόμματα διοικήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ, προσπαθούν να μοιράζουν τα λάφυρα στους νικητές για τη σκοπιμότητα και το χρόνο δίνοντας δωράκια στους ημέτερους, με περίεργες αποφάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα πέρυσι «η Διοίκηση Ι. Σπανουδάκη» στην ΟΠΑΠ ΑΕ, έδωσε μπόνους σε πέντε στελέχη, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και την επομένη ημέρα τους επαναπροσέλαβε με σύμβαση έργου και παχυλούς μισθούς.
Αυτό το πετυχημένο ίδιο κόλπο επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες, ο νέος επικεφαλής, ο εκλεκτός της τρικομματικής Κυβέρνησης κ. Κ. Λουρόπουλος.

Έδωσε πρώτα τα μπόνους ύψους από 250-430 χιλιάδες ευρώ σε 4 στελέχη της εταιρείας και τώρα, εισάγει προς ψήφιση στο ΔΣ την ανάθεση σύμβασης έργου σε όλους αυτούς και μάλιστα με παχυλούς μισθούς!!!
Ταυτόχρονα όμως η «Διοίκηση Λουρόπουλου» εμπαίζει τους πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ, για μία σειρά καυτών ζητημάτων που ενώ έχει δώσει, κατηγορηματικές υποσχέσεις και ρητές, έχει αναλάβει δεσμεύσεις τώρα ανεξήγητα και προκλητικά δεν τις πραγματοποιεί.

Ας σημειωθεί ότι κατά γενική ομολογία οι βιοπαλαιστές 5500 πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την χώρα, είναι αυτοί που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, 16 ώρες το 24ωρο, συμβάλουν και συγκεντρώνουν τον πλούτο της ΟΠΑΠ ΑΕ, τον οποίο οι Διοικήσεις σπαταλούν…

https://www.facebook.com/notes/%CE%BD…

.