Ανοιξιάτικη περαντζάδα του Νίκου Βάνη στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης

26 Απριλίου 2013

Η  λαϊκή διασκέδαση , στα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης , εμπλουτίζεται με νέα προγράμματα , νέα  σχήματα  εν όψει του Πάσχα  , αλλά και με νέους,  εκτάκτους  και  επί τόπου ελέγχους , αυτή την φορά από την πυροσβεστική  υπηρεσία  όχι για να σβήσουν το κέφι, αλλά για  τον  έλεγχο  συστήματος πυρόσβεσης – πυροπροστασίας  του μαγαζιού. Μια πολύ σωστή κίνηση .

Έτσι  λοιπόν , την Παρασκευή (19 Απριλίου) πρεμιέρα είχαν στο νυχτερινό κέντρο “Άστρα Live” ο Αντύπας με την Έλλη Κοκκίνου.

Όμως το σχήμα δεν προσέλκυσε τον ανάλογο κόσμο, ο δε ήχος ήταν απαράδεκτος, χρειάστηκε να παρέμβει ο καλλιτέχνης  για να τον διορθώσουν.

Οσό για την  Έλλη Κοκκίνου , εμφανίστηκε στη πίστα με αρκετά παραπανίσια  κιλά, αλλά εκείνο το οποίο ξεχώριζε στην εμφάνιση της καλλιτέχνιδας  ήταν οι λαμπερές  γόβες της .

Ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης τελείωσε τις εμφανίσεις του στην Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για διακοπές στην Χαλκιδική. Συγχρόνως ο καλλιτέχνης ετοιμάζει νέο δίσκο. Ήδη μια μπαλάντα του κυκλοφορεί στα ψηφιακά και αναλογικά μέσα.

Είναι προφανές ότι το διαδίκτυο καπέλωσε τα αναλογικά μέσα και αυτό χρειαζόταν να γίνει, καθώς  τα αναλογικά  μέσα,

(ραδιόφωνα και τηλεόραση) είχαν ξεφύγει, με απλά ελληνικά  είχαν καβαλήσει  τα καλάμια, εις βάρος  όμως του ελληνικού πενταγράμμου .

Πάντως, ο  Δημήτρης Χρυσοχοΐδης συζητά  με επιχειρηματίες  για να κατέβει τον Σεπτέμβριο στην παραλιακή των Αθηνών.

Η μουσική σκηνή “Stage” , όπου εμφανίζονται  οι Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, δεν άνοιξε το Σάββατο λόγω πένθους του Δημήτρη Μπάση. Το εν λόγω σχήμα τελειώνει τις εμφανίσεις το αύριο Σάββατο 28 Απριλίου, παρόλο που  έχει ζήτηση από το κοινό

Στο “Fix Live”, ο  Νίκος Οικονομόπουλος, οι Μέλισσες και η  Κατερίνα Στικούδη μετά και την παράταση που είχαν πάρει, τελείωσαν τις εμφανίσεις τους το Σάββατο  Το σχήμα  και το πρόγραμμα  ήταν ένα εκ των καλυτέρων που έχουν περάσει από την Θεσσαλονίκη, όπως και του Πάνου Κιάμου , στο ίδιο μαγαζί  τον περασμένο Οκτώβριο, άφησε και πάλι εποχή.

Το Σάββατο βράδυ  μαζί με  γνωστό επιχειρηματία της πόλης ,επισκέφθηκα την “Πύλη Αξιού” όπου εμφανίζονται ο Γιώργος Μαζωνάκης με την Κατερίνα Στανίση.

Ένας εκ των μετόχων του μαγαζιού ,λόγω του ότι δεν υπήρχε τραπέζι, προσφέρθηκε να καθίσουμε στον καναπέ του, εάν και οι σχέσεις μας δεν είναι  τόσο καλές και αυτό γιατί δυσαρεστείται  όταν λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Το μαγαζί  ήταν κατάμεστο, το σέρβις  και το πρόγραμμα των δύο καλλιτεχνών ήταν καλό.

Φεύγοντας  από το κέντρο ,στην έξοδο μας χαιρέτησε ο γνωστός μετρ ” Ν”   και απευθυνόμενος σε μένα, μου είπε  επί λέξει :” να προσέχει  τις σφαίρες”. Και  υστέρα  φοβήθηκα. ….Τι εννοούσε όμως ο ποιητής;;

Τα πιστόλια και οι σφαίρες είναι για τους άνανδρους και όχι γι΄ αυτούς που φορούν παντελόνια.

Στο δίπλανό κέντρο , στα “Μαμούνια Live”, ο Βαλάντης έδινε τραγουδιστικό ρεσιτάλ, ωστόσο από κόσμο  είχε μισό μαγαζί. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο Σάκης Βέρρος το πάλεψε  , με αποτέλεσμα  η κίνηση  ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Και στο “Χάραμα” , όπου εμφανίζεται ο Σταύρος Φωτιάδης πάει πάρα πολύ καλά,  θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του και το Πάσχα, διότι ο επιχειρηματίας του μαγαζιού είναι ευχαριστημένος.

Τα υπόλοιπα νυχτερινά κέντρα  της πόλης δεν μπόρεσα να τα επισκεφθώ

Το καλοκαιρινό κέντρο “Μούσες”, θα  ανοίξει το   Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου στην περιοχή αεροδρομίου με τους καλλιτέχνες,  Κυριάκο Παπαηλία,  Έλενα Γκρέκου,  Βασίλη Μπατή,  και γκεστ σταρ τον Νίκο Χαλβατζή και πολλούς άλλους στο πρόγραμμα.

Γεγονός είναι πάντως , πως  πολλοί νέοι επιχειρηματίες θέλουν να μπουν στον χώρο της διασκέδασης, νομίζοντας ότι, τα μπουζούκια είναι σαν τα μπαράκια.

Λόγω της  διαρκούς  οικονομικής κρίσης 2012-2013  και το 2014 -2020 που θα συνεχιστεί,  αναμφίβολα θα μπουν πολλά λουκέτα και σε επιχειρήσεις  νυχτερινών κέντρων,  εάν και το καθεστώς που επικρατεί σ΄ αυτά είναι αμφίρροπο.

Το ίδιο είχε  συμβεί  και στην Τουρκία όταν μπήκε το ΔΝΤ  στα οικονομικά της χώρας ,με αποτέλεσμα  να έχουν κλείσει  όλα τα νυχτερινά κέντρα.

.