“Μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα”

23 Μαΐου 2013

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στο Α.Π.Θ.

Ημερίδα για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του (ΚΓΚ) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές του Α.Π.Θ., μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρυσούλα Παλιαδέλη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Ιωάννη Τσουκαλά (Ν.Δ.) και την ΚΓΚ InnoEnergy σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30, στο αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) (κόκκινο κτήριο δίπλα στη Φοιτητική Λέσχη, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. Στόχος του ΕΙΤ είναι, ως το 2020, να εκπαιδεύσει 10.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 10.000 διδάκτορες, παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας τίτλους αλλά και εμπειρίες καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του ΕΙΤ για την προώθηση της καινοτομίας και οι ευκαιρίες συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με το ΕΙΤ και τις επιμέρους θεματικές του κοινότητες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ΚΓΚ InnoEnergy, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας, και στα προσανατολισμένα στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα εκπαιδευτικά προγράμματα που αυτή παρέχει.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι δύο ευρωβουλευτές και η Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. Σοφία Κουΐδου-Ανδρέου και με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου. Για τη Βιώσιμη Ενέργεια του Ε.Ι.Τ. θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της ομόλογης ΚΓΚ:

· Diego Pavia, Διευθύνων Σύμβουλος
· καθ. Torsten Fransson, Διευθυντής Εκπαίδευσης
· καθ. Josep Bordonau, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικής Πολιτικής
· Kyriaki Koutrouvelli, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
· Oisin Tummon, Απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών
· Elena Bou, Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
· Rosa Vilarasau, Επιχειρηματίας – νικήτρια του Βραβείου ΕΙΤ
· José-María Fernández, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η Aγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση μέσω διαδικτύου μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: http://www.rc.auth.gr/Announcement/Details/Item/4260

.