Πότε και γιατί θα γίνει το “μπαμ ” και στις καφετέριες;;

29 Μαΐου 2013

Σαν μανιτάρια ανοίγουν εν καιρώ κρίση γλαμουράτα καταστήματα καφέ στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας, όπου μάλιστα οι τιμές είναι απαράδεκτα και αδικαιολόγητα υψηλές

Όπως για παράδειγμα , μια νέα αλυσίδα καφέ που ανοίγει (με φραντσάιζ ) μαγαζιά το ένα πίσω από το άλλο και στην Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο, να προσφέρει στον πελάτη τίποτα το ιδιαίτερο , από τα υπόλοιπα καφέ της πόλης και που να εξηγεί ο ντόρος που γίνεται γύρο του .

Επίσης, κάποια καφέ – μπαρ μαγαζάκια, για τις βραδινές ώρες μετατρέπονται ακόμα και σε μπουζούκια , χωρίς βέβαια να έχουν την συγκεκριμένη άδεια και χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Παρά την καλή ( φαινομενική) εικόνα με τα καφέ της πόλης , εντούτοις, προβλέπω πως οι περισσότερες θα κλείσουν στην Θεσσαλονίκη μέσα στο 2014 , καθώς ο μέσος Έλληνας δεν θα έχει πια την δυνατότητα να πιεί ούτε ένα καφεδάκι τις παρηγοριάς στα πολύ δύσκολα χρόνια που θα επακολουθήσουν

Πάντως, ο κλάδος του καφέ απασχολεί για προσωπικό πάρα πολλούς νέους πτυχιούχους, αφού δεν βρίσκουν πουθενά αλλού δουλειά που να σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών τους. Έτσι λοιπών , οι νέοι αυτοί δουλεύουν ως και 12 ώρες στις επιχειρήσεις αυτές για ελάχιστα Ευρώ, και φυσικά ανασφάλιστοι .

Εάν η πολιτεία δεν ενισχύσει άμεσα το μέλλον των μορφωμένων γενιά ελλήνων μας , τότε δεν θα υπάρξει όχι οικονομία και το ανέκδοτο που λέγεται ανάπτυξη , αλλά ούτε και το Ελληνικό κράτος….

Ως Έλληνες , θα σβήσουμε από τον χάρτη της παγκόσμιας κληρονομιάς και του πολιτισμού, όπως ακριβός σχεδιάζεται με υπομονή εδώ και χρόνια από την Νέα Τάξη Πραγμάτων και που εκτελεί συστηματικά οι δούλοι πολιτικοί μας για μια χούφτα ευρώπουλα . Αυτό αποδεικνύεται δύστυχος όλο και περισσότερο , μέρα με την ημέρα …..

“Άνθρωποι που δεν έδωσαν πραγματικές μάχες ποτέ για τίποτε, δεν μόχθησαν για να καταξιωθούν, προϊόντα της κομματοκρατίας και του «ίματζ μέικινγ»..”, όπως παρατηρεί εύστοχα κα ο τακτικός συνεργάτης της τηλεφημερίδα μας από την Νέα Υόρκη , ο ομογενείς δημοσιογράφος Δημήτρη Ρομποτής.

Με καφέ , καντίνες λουκουμάδικα και κουλουράδικα , τα μόνο μαγαζάκια που ανοίγουν  αλλά  ψευτοδουλεύουν , είναι βέβαιο πως μια χώρα , ένα έθνος δεν είναι δυνατών να επιζήσει!

.