Το “αδελφιλίκι” και ως υπηρετικό εργαλείο στα άδυτα των καλλιτεχνικών δρώμενων

27 Ιουνίου 2013

Δυστυχώς, ακόμα και το ”αδελφιλίκι”  καθιερώθηκε εδώ και αρκετά χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο ,  ώστε να ανεβούν στα σκαλοπάτια της δόξας απότομα τραγουδιστές ανεπάγγελτοι, άφωνοι, άγνωστοι, άφραγκοι, με μεγάλες φιλοδοξίες έτοιμοι να θυσιάσουν και την προσωπικότητα τους σε ένα εργαλείο του τύπου “κάνε το κορμί μου ότι θέλεις” , εξυπηρετώντας   την κοινότητα των  πισωγλέντηδων  που κάνουν πιάτσα στο καλλιτεχνικό χώρο , σε αντάλλαγμα να   τους ανεβάσουν στα ουράνια

Το τίμημα γι΄ αυτούς τους φτωχούς καλλιτέχνες είτε παντρεμένοι είτε ελεύθεροι , λίγη σημασία έχει , το να θυσιάσουν το κορμί τους είναι ελάχιστο μπροστά στα κέρδη που θα αποκομίσουν, αναγνωσιμότητα, λεφτά με το τσουβάλι, φώτα  φώτα – φώτα…..

Τέτοιες περιπτώσεις είναι πλέον πολλές στο Ελληνικό πεντάγραμμο, όπως  αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια με ένα τραγουδιστή που έκανε απότομα μπαμ στο πανελλήνιο, και ακόμα ασχολούνται μαζί του αφού συντηρεί και υπηρετεί πιστά το σύστημα αδελφιλίκι.

 

Μαζί με ένα μεγάλο παραγωγό δισκογραφίας που επίσης υπηρετεί το αδελφιλίκι, έχουν αλώσει τον καλλιτεχνικό χώρο, με γερές αρπαχτές.

Για παράδειγμα, ο εν λόγω τραγουδιστής ήλθε για μια εμφάνιση σε ένα γκλάμουρ μπαρ της Θεσσαλονίκης φυσικά χωρίς την ορχήστρα του, αλλά με ένα  dj  να  παίζει τα τραγούδια του,  και αυτός να τραγουδά  playback   και  χοροπηδώντας, όπως η μαϊμού στο κλουβί.  Και βέβαια τον συνόδευαν  άλλες  πέντε αδελφές τσατσα .

 

Ο  τραγουδιστής καθώς είναι  και κοντός   στο μπόι  ζήτησε από τον επιχειρηματία του μαγαζιού να του ύψωση  παραπάνω την πίστα έτσι, ώστε,  να φαίνεται ψηλός. Με όλες τις παραπάνω απαιτήσεις και για  την playback εμφάνιση του ζήτησε και πήρε 4.000 Ευρώ εν καιρώ κρίσης, συν τα λεφτά που πληρώθηκε ξεχωριστά ο dj του. Επιπλέον, ήπιαν, έφαγαν βασιλικά, όλα τζαμπαντάν από τον φιλόξενο  επιχειρηματία

Εντούτοις , η επιχείρηση δεν έβγαλε ούτε τα βασικά έξοδα, ενώ περίμενε αρκετό κόσμο, λόγω του ότι τον εν λόγω τραγουδιστή τον παίζουν ασταμάτητα από διαδίκτυο, TV, ραδιόφωνα και με μπόλικη προβολή από τις εφημερίδες, περιοδικά  και όμως ,  αυτός ο πολύ προβεβλημένος, πολυδιαφημισμένος αοιδός δεν μπορεί να φέρει ούτε τον εαυτό του, παρά μόνο τσατσάδες  στο μπουρδέλο.

Σαν τον  25χρονο τσατσα,  που ‘έχει   σπιτώσει στο κέντρο της Αθήνας, όπου συζούν μαζί , αφήνοντας στην άκρη την οικογένεια , σύζυγο και  τα παιδιά του  , φροντίζει  όμως επιμελώς να προβάλλει την δήθεν ευτυχισμένη οικογένεια του με δηλώσεις πάρτα αλλιώς για γέλια.

Για τέτοια αδελφίστικη υποκρισία μιλάμε.

Που είσαι Σ. Καζαντζίδη να δεις την κατάντια αυτών των καλλιτεχνών που το παίζουν δήθεν λαϊκοί και χοροπηδούν σαν τις μαϊμούδες.

Γι΄ αυτό και το Ελληνικό τραγούδι πάει από το κακό προς το χειρότερο, κουρελιάζοντας το, χωρίς   ήχο του  μπουζουκιού  και άλλα μουσικά όργανα μας,  φιταγμένα για να  ερμηνεύουν  αχταρμαά τραγούδια τέτοιες μαϊμούδες όπως ο εν λόγω ιμιτασιόν τραγουδιστής, αντί  να πάνε όλοι αυτοί να οργώσουν κανένα χωράφι  και  να βγάλουν του μεροκάματο  τίμια με τον ιδρώτα τους.

Έλεος μ΄ αυτές τις αρπαχτές!!!!!!

 

 

 

.