Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ΕΣΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

28 Αυγούστου 2013

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η μελέτη κατασκευής προβλέπει ότι  το συγκρότημα θα αποτελείται από τρία  κτίρια στα οποία περιλαμβάνονται χώροι σίτισης, διαμονής, ιατρεία, χώροι φυσικοθεραπείας, λουτρού, πλυντηρίων σιδερωτηρίων, γραφεία προσωπικού κ.α.

Πρόκειται για  ένα «Έργο Ζωής» το οποίο θα καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες φροντίδας, περίθαλψης και προστασίας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Η  Μ.Φ.Η  θα  λειτουργήσει στην εντός σχεδίου περιοχή του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.754,82 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθη Λαφαζανίδη το έργο έχει προϋπολογισμό 4.047.738,10 €, η χρηματοδότηση του γίνεται από το  Ε.Σ.Π.Α. και θα λειτουργήσει με την συνεργασία  του Ιδρύματος Παπαγεωργίου  και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, ευχαριστούν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και Ιδρυτή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κ. Ν. Παπαγεωργίου, για την άψογη συνεργασία για το μέγιστο κοινωνικό έργο που προσφέρουν στο Δήμο μας.

 

.