Τη συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ψηφιακών υπηρεσιών ενέκρινε υπηρεσιών το Δημοτικό συμβούλιο

27 Αυγούστου 2013

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος   «STORM – Ανάπτυξη Υπηρεσιών Έξυπνων Πόλεων μέσω Τεχνολογιών CLOUD» ενέκρινε κατά πλειοψηφία σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013  το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της 15ης τακτικής συνεδρίασής του.

Κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν σημείωσε ότι, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ομάδα URENIO του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και με απώτερο στόχο να βελτιώσει τις υπηρεσίες ενίσχυσης επιχειρηματικότητας σε ψηφιακό επίπεδο.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα δοθούν δυνατότητες σε στελέχη του Δήμου να εκπαιδευτούν σε βέλτιστες πρακτικές και ενέργειες που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε μία προσπάθεια αναβάθμισης, σε ψηφιακό επίπεδο, των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στους δημότες όσο και στις επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποτελεί την υλοποίηση της πρότασης που υπέβαλαν οι δύο φορείς (Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ) κατόπιν σχετικής πρόσκλησης (CIP-ICT PSP-2013, 7 call), εγκρίθηκε τον Ιούλιο 2013. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ και αποτελεί  ένα πιλοτικό έργο διάρκειας 36 μηνών, που θα υλοποιηθεί παράλληλα σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ –Μ. Βρετανία, Βαγιαδολίδ -Ισπανία και Αγκουέδα –Πορτογαλία).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προσφέρονται μέσα από το CLOUD στους τομείς:
•    της οικονομίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
•    της ποιότητας ζωής
•    των ευφυών δικτύων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και
•    της ψηφιακής διακυβέρνησης.

.