Κοινοβουλευτική ομάδα της Σουηδίας στην Θεσσαλονίκη

30 Οκτωβρίου 2013

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Σουηδίας-Ελλάδας, που απαρτίζεται από 16 βουλευτές του σουηδικού κοινοβουλίου, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, η οποία συνοδευόταν από το Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Αθανάσιο Κοτσώνη και εκπροσώπους του Ελληνοσουηδικού Συνδέσμου Βορείου Ελλάδος.

Ο  περιφερειάρχης παρουσίασε στη σουηδική αντιπροσωπεία τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα πεδία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην επιχειρηματικότητα.
Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Σουηδίας-Ελλάδας, με επικεφαλής το βουλευτή Christer Engelhardt, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  για τη θερμή υποδοχή και για την κατατοπιστική συζήτηση που είχαν μαζί του.

Η αντιπροσωπεία  βουλευτών από το κοινοβούλιο της Σουηδίας συναντήθηκε  και με τον  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης , παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου αρμόδιου για θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων,πριν την αναχώρησή τους για την Αθήνα.
Οι βουλευτές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με θέματα της πόλης.
Ο δήμαρχος αναφερόμενος στη διοργάνωση «Θεσσαλονίκη -Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κινητοποιήσουν τη νεολαία της Σουηδίας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

.