Ν. Νικολόπουλος:Για την γιγάντια υποκλοπή απόρρητων προσωπικών δεδομένων 6 εκατ.Ελλήνων πολιτών υπό την ανοχή της Κυβέρνησης.

24 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση και ΑΚΕ του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ «Ένοχοι οι δύο «μανατζαρέοι»

Η χώρα συνεχίζεται να διοικείται σε όλα τα κρίσιμα επίπεδα από τους ανθρώπους που την έφεραν στην σημερινή κατάσταση, αλλά και οι οποίοι διαχειρίζονται τη χρεοκοπία με τις ίδιες μεθόδους που εφαρμόζουν τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων που είχε επικεφαλής δύο τέτοιους χαρακτηριστικούς τύπους «μανατζαρέων» είναι οι πραγματικοί ένοχοι της διαβόητης υποκλοπής απόρρητων στοιχείων 6 εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογούμενων από τα αρχεία της γ.γ Πληροφοριακών.

Υπηρεσιακά και ιεραρχικά, τουλάχιστον, προϊστάμενοι της γ.γ Πληροφοριακών Συστημάτων είναι αφενός ο γ.γ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρης και αφετέρου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

 

Και τούτο γιατί σύμφωνα με ομολογία του επικεφαλή της γ.γ Πληροφοριακών Συστημάτων Χαράλαμπου Τσαβδαρή, οι στο σύστημα ασφάλειας παρότι ήταν γνωστές στην πολιτική ηγεσία αλλά δεν διορθώνονται λόγω έλλειψης σχετικής πίστωσης!

Προφανώς οι δύο αυτοί παράγοντες ήταν ενήμεροι από τον Χαράλαμπο Τσαβδαρή για τιςτου συστήματος και το κόστος επιδιόρθωσης τους.

Αλλά είτε γιατί δεν ήθελαν να διαθέσουν χρόνο και χρήμα είτε γιατί αδιαφόρησαν συνέβαλαν στη γιγάντια υποκλοπή απόρρητων προσωπικών δεδομένων 6 εκατ. ανθρώπων.

Επειδή από τα < ίχνη> της υποκλοπής που εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε αποδεικτικό υλικό ότι τα κλαπέντα απόρρητα στοιχεία 6 εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογούμενων κατέληξαν σε τρείς ιδιωτικές εταιρείες

Καλείται ο Υπουργός Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασία του Πολίτη να απαντήσουν

Ποιες είναι αυτές οι τρείς εταιρείες?
Σε ποιους ανήκουν?
Για λογαριασμό τίνος έγινε η υποκλοπή από τη γ.γ Πληροφοριακών Συστημάτων?
Γιατί δεν μάθαμε τουλάχιστον ακόμη?
Γιατί τα στοιχεία αυτά, μέσω γνωστών δικηγορικών γραφείων της Αθήνας και ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες πρωτοστατούν στις κατασχέσεις χιλιάδων ακινήτων από < κόκκινα> δάνεια είχαν σημαντικό ρόλο στην ίδια υπόθεση?
Υπήρξαν σοβαρές υπόνοιες ότι πίσω από τη γιγάντια υποκλοπή βρίσκονταν επιθυμίες και συμφέροντα επενδυτών κορακιών που συνεργάζονταν εδώ και μήνες μαζί τους?
Γιατί η υποκλοπή των απόρρητων στοιχείων από τη γ.γ Πληροφοριακών Συστημάτων είχε γίνει πριν από 8 μήνες ;
Γιατί κρατήθηκε μυστική και έγιναν προσπάθειες να < κουκουλωθεί > και μαζί οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της;
Γιατί οι υπεύθυνοι παρέμειναν στη θέση τους και οι πραγματικοί ένοχοι στην ασφαλή σκιά τους ?
Σε τι ενέργειες έχει προβεί η Ελληνική Δικαιοσύνη επί του θέματος;

– Να κατατεθούν οι εντολές και τα πορίσματα ΕΔΕ καθώς και οι μηνυτήριες αναφορές που έγιναν από τους αρμόδιους στην Δικαιοσύνη.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΥΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΤΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ;

Μετά από την απάντηση που δόθηκε από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και Επικρατείας για τις καταχωρήσεις διαφημίσεων αλλοδαπών εταιρειών διενέργειας διαδικτυακού στοιχήματος στην εταιρεία SPORT PLUS AE συμφερόντων του γνωστού μεγαλοεκδότη Φώτη Μπόμπολα προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα καθώς και τα νέα ερωτήματα:

• Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα της εν λόγω υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι δεν εκκρεμεί ουδεμία δικογραφία σχετικά με το αναφερόμενο θέμα του παράνομου στοιχηματισμού.

• Αναπάντητο μένει το ερώτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης: Δεν θα έπρεπε να ζητήσει να διαταχθεί αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία εάν ναι τότε για ποιο λόγο αφού το παρέλειψε δεν το ζητά ο Υπουργός. Άραγε υπάρχουν ευθύνες και πάντως προτίθεται να το κάνει έστω και τώρα ζητώντας τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ; (εκθέσεις ελέγχου, δικογραφία, ελεγκτικά πορίσματα κ.λ.π)

• Ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τον υπ. Δικαιοσύνης αναφέροντας ότι με τον διενεργηθέντα έλεγχο στην ανωτέρω επιχείρηση, υπέβαλε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την υπαρ. 9374/31-3-2011 μηνυτήρια αναφορά κατά των υπεύθυνων της αναφερόμενης εταιρείας για παράβαση του άρθρου 2 παρ.2 του νόμου 2433/96 «περί ρυθμίσεως θεμάτων ΟΠΑΠ».
Η διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών ενεργειών για την ίδια υπόθεση είναι δυνατή μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής

• Αυτονόητα μπαίνει το ερώτημα και γιατί δεν δίδεται η Εισαγγελική εντολή;

• Παράδοξο και ύποπτο να το γράφει στην απάντηση ότι ‘’Αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς της δικογραφίας, δεν τηρείται στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ’’

• Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση θέτει και πάλι το ερώτημα, ο υπ. Δικαιοσύνης τι προτίθεται να κάνει;

• Θα ζητήσει ενδελεχή έρευνα για το θέμα;

• Ποια η θέση του ιδίου αλλά και του προϊσταμένου του Πρωθυπουργού επί του θέματος αυτού;

• Θα διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν παραδικαστικού κυκλώματος;

• Θα αναζητηθούν έστω και τώρα οι ευθύνες και τέλος θα δοθεί εισαγγελική εντολή για διενέργεια ανακριτικών ενεργειών;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

.