Ο Υπουργός υγείας από την τηλεόραση αναλύει την θεωρία του περί υγείας

25 Οκτωβρίου 2013

Ακούγοντας τον Υπουργό υγείας στην τηλεόραση διαπίστωνε κανείς πως είχε άγνοια από τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.

Η ερώτηση λοιπόν που απευθύνω στον υπουργό είναι, “πως είναι δυνατόν ένα και μοναδικό φάρμακο όπως είναι το ebixa που χορηγείται σε ασθενείς που πάσχουν από  άνοια και Alzheimer, η συμμετοχή που πλήρωναν πριν 2-3 ημέρες γ΄ αυτό το φάρμακο ήταν 4,80 και από χθες  να διαμορφώνεται  στα 15 Ευρώ;;

Εάν η μηνιαία δοσολογία για ένα ασθενή που πάσχει από  σύνδρομο Alzheimer είναι 2 κουτιά( 60 χάπια ), τότε αυτός καλείται να πληρώσει 30 Ευρώ.

Όταν δε λαμβάνει και σύνταξη 405 Ευρώ, εκτός του ότι δεν θα μπορεί να πληρώσει τα φάρμακα του, αλλά κυρίως δεν  θα έχει την δυνατότητα να ζήσει με τα χρήματα που του απομένουν.

Μάλλον τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη τον ενδιαφέρει το λογιστικό κομμάτι των τοκογλύφων, που επισήμως η Ελλάδα για τοκοχρεολύσια δίνει 47. 800.000.000 Ευρώ και κάτι ψιλά.  Το δε Ελληνικό χρέος μέσα σε ένα χρόνο εκτοξεύτηκε στα 110 δις, άρα το συνολικό χρέος της Ελλάδος σήμερα είναι 510 δις.

Κύριε Υπουργέ, πολύ καλά μας τα λες από την τηλεόραση. Στην ρητορική θεωρεία είστε άπιαστοι. Τα γυρίζεται  από εδώ κι εκεί μέχρι να βγουν οι αλχημείες στα μέτρα τις τρόικας.    Γιατί δεν κόβετε από τους τοκογλύφους τα τοκοχρεολύσια για να περάσουμε και στην πράξη  με λογική απαίτηση ;

Συνεπώς, εσείς και όλη η κυβέρνηση αφήστε τις θεωρίες και γίνεται πιο πρακτικοί  υπηρερώντας τον λαό και μόνο των λαό, κάτι που ξεχνάτε συστηματικά , ενώ δεν έχετε ( ακόμα) Alzheimer, απλά συντηρείτε με λυγμένα  γεννόσημα   τα μονοπωλιακά  αιμοβόρα αρπαχτικά .

Μόνο όποιος  έχει στην οικογένεια του ασθενή με Alzheimer,  ξέρει τι τραβάει, το να τους κόψετε ( λόγω της απαγορευμένη  τιμής  για τα πορτοφόλια τους ) την πρόσβαση τους σε αυτά τα  φάρμακα, είναι  διαρκείς έγκλημα   χωρίς τιμωρία

Θα έπρεπε να γνωρίζεται ως υπουργός υγείας, πώς η ” άνοια ” είναι ένα κοινωνικό  παγκόσμιο φαινόμενο,είναι η νόσος  που αποκαλείται  και ως το “τσουνάμι του 21ου αιώνα”!

Περιμένουμε άμεσα λύσεις  εδώ και τώρα και όχι θεωρίες , με αυτά δεν πείθεται ούτε ο επιστημονικός  κόσμος της χώρας, πόσο μάλλον να σας πιστέψουν οι πολίτες. 

Γραμματικόπουλος Γεώργιος

Νόσου Αλτσχάιμερ: η επόμενη ημέρα.

      

.