Για την εκδήλωση που εγκρίθηκε & τελικά απαγορεύθηκε από το Δήμο της Αθήνας

30 Ιανουαρίου 2014

Η μικρόψυχη απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη ,  να ανακαλέσει την τελευταία στιγμή την παραχώρηση της αίθουσας του πνευματικού κέντρου όπου είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 27/1/12014 και ώρα 6μ.μ. συγκέντρωση των φίλων του ανεξάρτητου Βουλευτή  και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Ν.Νικολόπουλου, τελικώς δεν έκαμψε το φρόνημα και τη θέληση των Αθηναίων πολιτών που προσήλθαν  αθρόα .


Νίκος.Νικολόπουλος -Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

«Ο δήμαρχος της Αθήνας και η κυβέρνηση που αυτός υπηρετεί, αλλά και αυτή τον στηρίζει και τον καθοδηγεί, μετράνε αντίστροφα για να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Μέχρι τότε θα νομίζουν πως μπορούν να σταματήσουν το τσουνάμι με… ομπρέλες και θα καταλάβουν προσπάθειες για να κλείνουν φωνές και να εμποδίζουν την έκφραση του λαού. Γελιούνται πικρά και ματαιοπονούν…»

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ( Δευτέρα), με αφορμή την μη παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων για την πραγματοποίηση της απογευματινής, πρώτης συγκέντρωσης του ανεξάρτητου βουλευτή ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε μίλησε για «αυταρχικό κατήφορο του κ. Καμίνη»…,

ο οποίος «απαίτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, να ασκήσει προληπτική λογοκρισία προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, που ήδη είχαν εγκρίνει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ακύρωσε την έγκριση και επικαλείται αστεία νομικίστικα άλλοθι και γραφειοκρατικές προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογήσει το ατόπημά του».

«Ο κ. Καμίνης, προτού γίνει δήμαρχος της Αθήνας, ως εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου και του κραταιού ακόμα τότε ΠΑΣΟΚ, υπήρξε συνήγορος του πολίτη. Η στάση του όμως αντιστοιχεί σε έναν… κατήγορο του πολίτη και αποτελεί ευθεία καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτή η καταπάτηση, αν και είναι ευκολοεξήγητη και ευκολοκατανόητη, εντούτοις δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή, ιδίως όταν εκδηλώνεται σε μία προεκλογική περίοδο, 100 περίπου μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως ο ομφάλιος λώρος μεταξύ του δημαρχείου της Αθήνας, της Χαρ. Τρικούπη και του Μαξίμου, είναι σαφής και προφανής και δεν χρειαζόταν να υπάρξει αυτή η εξέλιξη για να αποδειχτεί: «Είναι απολύτως ευδιάκριτο ότι ο κ. Καμίνης, είτε εκτελεί εντολές άλλων, είτε φροντίζει να προστατεύει αυτούς που τον προστατεύουν, δηλαδή τη σημερινή συγκυβέρνηση.

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ο ακρωτηριασμός της δημοκρατίας και η διαρκής προσπάθεια να μην ξεφύγει η χώρα από την μνημονιακή… ορθοδοξία της φτώχειας και της συρρίκνωσης των λαϊκών δικαιωμάτων. Και αν αυτά που αναφέρω μοιάζουν υπερβολικά, τότε δεν έχει η κυβέρνηση, ευθεία και ξεκάθαρα, να αποδοκιμάσει την τακτική Καμίνη και να απαιτήσει, να ανοίξει τις πόρτες των χώρων του δήμου σε κάθε υποψήφιο και σε κάθε φωνή, αρέσει ή δεν αρέσει στους… Ταλιμπάν του μνημονίου!»

Κλείνοντας, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως… «κανένας Καμίνης δεν μπορεί να σταματήσει την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και κανένας υπηρέτης του μνημονιακού εκτρώματος δεν μπορεί να φιμώσει την φωνή του λαού, που θα μιλήσει δημοκρατικά, αλλά εκκωφαντικά, τον προσεχή Μάϊο».

«Έχουμε χρέος να κλείσουμε εμείς τις πόρτες στους άρχοντες της καταστροφής και τους υπηρέτες τους. Έχουμε χρέος να μιλήσουμε για την δημοκρατία που αυτοί δεν θέλουν, την λαϊκή κυριαρχία που δεν θέλουν να θυμούνται και την πραγματική προκοπή δεν μπορούν να φέρουν.

Γι’ αυτό και σήμερα, δεν θα μείνουμε άπραγοι. Θα απαντήσουμε στην ιταμή πρόκληση με συγκέντρωση υπεράσπισης των αδιαπραγμάτευτων δημοκρατικών μας δικαιωμάτων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων την ίδια ημέρα και ώρα που είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση που απαγορεύθηκε. Και μεταθέτουμε για τις 19 Φεβρουαρίου 2014 τη συγκέντρωσή μας για την ανακοίνωση της προγραμματικής πλατφόρμας του συνδυασμού μας για την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, καλούμε τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να απαιτήσουν από τους… κ. Καμίνηδες της κυβέρνησης, του δήμου ή όποιου άλλου φορέα, να μην προκαλούν, γιατί τη συντριβή δεν τη γλιτώνουν, τουλάχιστον ας την αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία. Η Δημοκρατία, δηλαδή οι ελευθερίες του καθενός και τα δικαιώματα όλων, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα αφήσουμε έρμαιο στα χέρια των Γκαουλάϊτερ του Βερολίνου».

 

ekdilosi xrist.komma nikolopoulosΜεγαλειώδης συγκέντρωση Νίκου Νικολόπουλου

Η μικρόψυχη απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ.Καμίνη ,  να ανακαλέσει την τελευταία στιγμή την παραχώρηση της αίθουσας του πνευματικού κέντρου όπου είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 27/1/12014 και ώρα 6μ.μ. συγκέντρωση των φίλων του ανεξάρτητου Βουλευτή  και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Ν.Νικολόπουλου, τελικώς δεν έκαμψε το φρόνημα και τη θέληση των Αθηναίων πολιτών που προσήλθαν  αθρόα .

Το συγκεντρωμένο πλήθος κρατώντας στα χέρια σημαίες που απαιτούσαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Παπούλια, φώναζε συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ζητώντας εδώ και τώρα  εκλογές.

Ο Ν.Νικολόπουλος εκφωνώντας ένα πύρινο λόγο, έδωσε το έναυσμα για μαζικοποίηση του αντιμνημονιακού αγώνα , καλώντας τον κόσμο να υιοθετήσει ακτιβιστικές μορφές πάλης. Χαρακτήρισε τις περιφερειακές εκλογές ως ορόσημο για την ανατροπή της καταρρέουσας συγκυβέρνησης, δίδοντας τους καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Κλείνοντας την ομιλία του,  έδωσε νέο ραντεβού με τους Αθηναίους πολίτες στο ξενοδοχείο Park στις 19/2/2014.

Μετά το πέρας τις ομιλίας,  το συγκεντρωμένο πλήθος αρνούνταν να αποχωρίσει, κρατώντας «όμηρο» τον Νικολόπουλο με την αγάπη του , με αποτέλεσμα για μισή ώρα να κλείσει η οδός Ακαδημίας.

Εξάλλου κύκλοι της Αστυνομίας και δημοτικοί παράγοντες συνέτειναν ότι ο κόσμος ξεπερνούσε τις 3000 άτομα!!!!!

.