Ενταση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

30 Ιανουαρίου 2014

diki upexeresi dimo ThessalonikiΣε κλίμα αυξημένης έντασης, με αντεγκλήσεις και καταγγελίες που έφτασαν και στα όρια της παρεκτροπής, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Α. Κούγιας, συνήγορος του άλλοτε στενού συνεργάτη του τέως δημάρχου, Μ. Λεμούσια, άφησε αιχμές για την ακεραιότητα του προέδρου του πρωτόδικου δικαστηρίου, εφέτη Γιώργου Αποστολάκη, ρωτώντας την οικονομική επιθεωρήτρια Α. Τσεμπερά αν ισχύει ότι υπήρξε συμφοιτήτρια και στενή του φίλη. Το δικαστήριο «πάγωσε» και η μάρτυρας το διέψευσε κατηγορηματικά, απαντώντας πως είδε τον κ. Αποστολάκη για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα.

 

Η ερώτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, Παναγιώτη Κατσιρούμπα, ο οποίος γύρισε προς τον γραμματέα και σε αυστηρό τόνο τού ζήτησε να καταγραφεί επί λέξει στα πρακτικά τόσο η ερώτηση του δικηγόρου όσο και η απάντηση της μάρτυρος.

Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια εξαπέλυσε επίθεση κατά της επιθεωρήτριας, υποστηρίζοντας ότι «έστησε» την έρευνά της κατά του τέως δημάρχου και του τέως γενικού γραμματέα με βάση αυτά που της ανέφερε ο καταχραστής πρώην υπάλληλος Π. Σαξώνης.

Για τον τελευταίο, που εκτός από δημοτικός υπάλληλος ήταν επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων και αθλητικός παράγοντας, υποστήριξε πως «επένδυσε» σε αυτές τις επιχειρήσεις τα χρήματα που έκλεψε από τα ταμεία του δήμου, χωρίς να δώσει ούτε σεντ στους Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια.

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, μάλιστα, επανέλαβε το αίτημά του να κληθούν ως μάρτυρες ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της πίστας που πέρασαν από τα νυχτερινά κέντρα του Σαξώνη (Βανδή, Κοκκίνου, Καρράς, Ρουβάς, Γονίδης, Τερλέγκας κ.ά.).

«Είμαι δικηγόρος όλων των καλλιτεχνών που έχετε φιλοξενήσει. Θα έρθουν να καταθέσουν», είπε απευθυνόμενος στον Σαξώνη.

Έθνος

.