Στο αυτόφωρο ο Μ.Χατζηγιάννης για μια Ferrari

28 Αυγούστου 2014

xatzigiannis-ferrari

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς στις Αρχές ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του πολυτελούς αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι  ο  τραγουδιστή Μιχ. Χατζηγιάννη, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης (26 Αυγούστου) οδηγήθηκε ενώπιον των αρμοδίων Αρχών μετά τη σύλληψή του από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και ακολούθως, αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση αφορά δήλωση του λογιστή του τραγουδιστή περί κλοπής των πινακίδων του πολυτελούς αυτοκινήτου, ωστόσο, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αυτή ήταν ψευδής και έτσι η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τόσο του λογιστή όσο και του ίδιου του καλλιτέχνη.

Όλα άρχισαν χτες, Τρίτη, όταν ο λογιστής του Μιχάλη Χατζηγιάννη κατήγγειλε την απώλεια των πινακίδων της ferrari που ο τραγουδιστής είχε στο όνομα της εταιρίας του.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το θέμα και είδαν πως το αυτοκίνητο ήταν σε μάντρα και έφερε κανονικά τις πινακίδες που είχαν αναφερθεί ώς χαμένες.

Διαπιστώθηκαν και άλλα ενδιαφέροντα:

Το αυτοκίνητο εισήχθη στην Ελλάδα το 2008

Το αυτοκίνητο αγοράσθηκε από τον Χατζηγιάννη αλλά η άδεια κυκλοφορίας είχε παρακράτηση κυριότητας όπως συμβαίνει με τα χρηματοδοτούμενα αυτοκίνητα έως την τελική εξόφληση του ποσού. Τον τελευταίο καιρό ήταν προς πώληση σε εκθέσεις αυτοκινήτων στο Χαλάνδρι και την αγία Παρασκευή.

Όταν τις τελευταίες μέρες βρέθηκε αγοραστής έναντι του ποσού των 70.000€ δε μπορούσε να γίνει η μεταβίβαση λόγω της παρακράτησης. Τότε ο τραγουδιστής με το λογιστή του σκέφτηκαν να δηλώσουν απώλεια πινακίδων, να εκδώσουν νέες πινακίδες και με την καινούρια άδεια να κάνουν την πώληση

Όταν διαπιστώθηκε όμως η απάτη συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος απήγγειλε την κατηγορία που προαναφέρθηκε και διέταξε περαιτέρω προανάκριση ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση

Ο Μ. Χατζηγιάννης είχε πέσει στα δίχτυα του ΣΔΟΕ  και το 2012 λόγω του 16 μέτρου σκάφους του, που είχε αγοραστεί έναντι 380.000 ευρώ εμφανιζόταν ως επαγγελματικό, ιδιοκτησιακό στοιχείο κάποιας εταιρείας. Το σκάφος είχε δεσμευτεί, ωστόσο την περίοδο που ήταν δεσμευμένο ο τραγουδιστής εμφανιζόταν να το χρησιμοποιεί

πληρ: από vima

.