Μια απλή ερώτηση στους φίλους Ισραηλίτες

19 Σεπτεμβρίου 2014

flag-pins-greece-israel.jpgΓράφει η δημοσιογράφος Χαριτίνη Καλαμπόκη

Προφανώς κατατρέχονται απ’ το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Δηλαδή έχουν ερωτευθεί τους βασανιστές τους. Και δυστυχώς εφαρμόζουν αυτά που διδάχτηκαν απ’ τον Χίτλερ με τα όσα έκαμε εις βάρος τους, στον πόλεμο του 40.

Ακόμα θέλω να ρωτήσω γιατί ενώ οι Έλληνες στην κατοχή προστάτευσαν πολλούς Ισραηλίτες, ιδίως στην Θεσσαλονίκη που ήταν εγκατεστημένοι με τις οικογένειες τους, αυτοί τους έκρυψαν και τους τάισαν διακινδυνεύοντας και την ζωή τους ακόμη.

Βλέπω σήμερα να τα ξεχνάτε όλα και να συντάσσεστε με την Γερμανία εναντίον των Ελλήνων. Χαλάτε τον κόσμο όταν κάποιοι δεν σας αναγνωρίζουν το ολοκαύτωμα, που διέλυσε πολλές χιλιάδες ανθρώπους, για μένα είναι αδιάφορο το που ανήκουν, όταν καταφύεται η ανθρώπινη ζωή αυτό είναι ένα μεγάλο έγκλημα.

Βλέπετε ότι ο πόλεμος αυτός έχει θύματα πολλά μικρά παιδιά, αυτό το ανέχεστε; Δεν περνάνε από το μυαλό σας κάποιες εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος σας; Κανονικά θα έπρεπε να είστε με το μέρος της Ελλάδας και να κατηγορείτε ωμά αυτά τα τρισάθλια υποκείμενα, που η βαρβαρότητα τους διέλυσε τον κόσμο προ 74 ετών. Είχαμε εκατομμύρια νεκρούς!!

Δεν κάνει να ξεχνάμε τις εκατόμβες των Ελλήνων που έπεσαν στην Κρήτη καθώς και στα οχυρά του μετώπου και όπου αλλού υπερασπίσθηκαν το αγαθό της ελευθερίας!! Το ολοκαύτωμα των Ισραηλιτών ήταν πρόσφατο!

Τότε όλα ήταν σκοτεινά, η ζωή δεν άξιζε, όμως σήμερα θα περίμενα από τους συνανθρώπους μου Ισραηλίτες να βοηθήσουν την Ελλάδα διότι έτσι θα ξεπληρώσουμε στην Πατρίδα του φωτός αυτά τα οποία έκαμε για σας στον καιρό της κατοχής και του διωγμού των συμπατριωτών σας!!

Θυμήθηκα όπως γράφω αυτό το ολιγόλογο κείμενο μια ιστορία της περιόδου της κατοχής!! Ήμουν στο γυμνάσιο κει είχα μια συμμαθήτρια μου Ισραηλίτισσα. Όταν άρχισε ο πόλεμος και στην Ελλάδα και άκουσα ένα βράδυ στο BBC πως γινόταν χαμός στην Γερμανία με τους Εβραίους, πήγα στον πατέρα μου και τον παρακάλεσα να μην αφήσει να πιάσουν οι Γερμανοί την συμμαθήτρια μου. Ο πατέρας μου ενήργησε και την προστάτευσε!!

Σας ξαναρωτάω για ποιο λόγο ξεχάσατε τους εχθρούς σας και δεν μιλάτε για τους ανθρώπους που είναι οι Έλληνες φίλοι σας; Σήμερα ζουν έναν ιδιόμορφο πόλεμο και καταστρέφονται, έχω διαβάσει πολλά βιβλία σας και είδα μέσα σ’ αυτά μια ανθρωπιά που αυτή την στιγμή προφανώς την έχετε ξεχάσει και σε αναφορά με μας αλλά και αλλού!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συντάσσεστε με τους Τούρκους, τους σφαγείς αμάχων και όπως έλεγε η γιαγιά μου “δεν έχουν ίσο κρέας”!! βεβαίως νομίζετε πως θα σας αναγνωρίσουν όλα αυτά που σήμερα δεν μπορείτε να έχετε!! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλες αυτές οι αναταραχές που εδρεύουν σε αυτές τις περιοχές δεν σας αφήνουν να ησυχάσετε.

Όμως όταν οι άνθρωποι έχουν αρχές αλλά και αξίες, φροντίζουν να βρίσκονται με την πλευρά των αδικουμένων.

Τότε στο 40, όλη η Ελλάδα ήταν μαζί σας. Εσείς σήμερα γιατί είσθε εναντίον της; Μήπως νομίζετε πως προστατεύετε τα κεφάλια σας και τις τράπεζες; Αυτά κάποτε αποδεικνύονται άχρηστα. Σας παραθέτω ένα κατάπτυστο κείμενο που αφορά τον Σημίτη και που αγόρασε για την πατρίδα του μπαταρισμένα υποβρύχια, για να σώσει την HDW πρόδωσε την Ελλάδα, για να την βάλει στο νόμισμα του ευρώ, είπαν λοιπόν οι σημερινοί σας φίλοι οι Γερμανοί, πως έπρεπε να υποστηρίξει τις τράπεζες της Γερμανίας, αλλά να μας βάλει και στο ευρώ.

Σίγουρα γνωρίζετε πως ο αδελφός του Σημίτη, Σπύρος είναι υπεύθυνος μιας ΚΥΠ  της Γερμανίας. Ο έρωτας της οικογένειας Σημίτη για τους Γερμανούς κρατάει χρόνια, απ’ τον καιρό της κατοχής που συνεργαζόταν ο πατέρας τους. Διάβασα στο βιβλίο του Δημήτρη Κούκουνα που διαπραγματεύεται την οικονομία στον καιρό της Γερμανικής κατοχής και είδα τον μπαμπά Σημίτη να βοηθάει μια παρέα, που την αποκαλούσαν των 5 Γιώργηδων να βοηθάει αντικαθιστώντας τον Μερκούρη που οι Γερμανοί τον είχαν κάμει πρόεδρο των Ελληνικών τραπεζών.

Όταν συνήρχοντο το βράδυ, καθόριζαν την αξία της χρυσής λίρας της επόμενης ημέρας, αυτό γινόταν κάθε βράδυ. Ακόμα κι εγώ θυμάμαι τι γινόταν με την χρυσή λίρα εκείνη την εποχή. Κάθε μέρα και έπιανε τα ύψη, τόσο που αυτοί οι δοσίλογοι έγιναν πλούσιοι, αγόραζαν σπίτια και οικόπεδα αντί πινακίου φακής.

Ο παππούς του Γ. Παπακωνσταντίνου και το σινάφι του τα είχαν καλά με τα στρατεύματα κατοχής. Ο παππούς του Γιώργου έκαμε επένδυση στην ηλεκτρική ενέργεια, τα πούλησε όλα στην ΔΕΗ και τα οικονόμησε. Ο εγγονός κατέστρεψε την πατρίδα του, βάζοντας την στο ΔΝΤ και υπογράφοντας το μνημόνιο.

Τώρα αν εξακολουθεί να υπάρχει δικαιοσύνη, να πει στους Έλληνες, πρώτον γιατί μας έβαλε στο ευρώ, δεύτερον γιατί αγόρασε τα μπαταρισμένα υποβρύχια και να πληρώσει κατά τα έργα του. Άρχισα να διερωτώμαι μήπως κάνετε προσπάθειες να βάλετε την Ελλάδα και τους Έλληνες εναντίον σας; Δηλαδή αντί του μάνα χολή.

Αυτά πέρασαν απ’ το μυαλό μου και επειδή έχω μάθει να λέω αυτά που αισθάνομαι κατ’ ευθείαν σ’ αυτούς που τα απευθύνω, παρακαλώ να έχω μια απάντηση από όποιον από σας νομίζετε, αν βεβαίως με θεωρείται πρόσωπο σοβαρό.

Μετά τον πόλεμο συνδέθηκα με πολλές Ισραηλίτικες οικογένειες, όπως του Λειών, του Μπεγγιάτ και άλλων εμπόρων νηματουργών, πολύ καλών ανθρώπων, αυτό σκέφθηκα κλείνοντας το κείμενό μου, έπρεπε να σας δώσω κάποιο σημείο αναφοράς. Αυτά και πιστεύω να αλλάξετε στάση και θέσεις.

.