Πανεπιστήμιο ΗΠΑ: Η Γλώσσα Σκοπιανών- νοτιοσλαβική- σλαβομακεδονική

23 Δεκεμβρίου 2014

glossiko centerΤο Κέντρο Ερευνών Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας σε πρόσφατη εκπόνηση του Ινδο-Ευρωπαϊκού Λεξικού, παρουσιάζει τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, χωρίζοντας τες σε οικογένειες, τη χρονική περίοδο χρησιμοποίησής τους και τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ομιλούνταν και ομιλούνται σήμερα.

Την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων την καθορίζει ως διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας [MacGk.- Macedonian Greek].

Τη γλώσσα των σύγχρονων κατοίκων του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, την κατατάσσει στις Νότιο Σλαβικές γλώσσες [South Slavic] και την καθορίζει ως Σλαβομακεδονική – Macedonian Slavic.

Είναι μια σημαντική διάκριση της γλώσσας του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, που, ενώ, τα Κέντρα Ερευνών Σλαβικής Γλώσσας την καθόριζαν ως σλαβική, τα δυτικά πανεπιστήμια, την κατέγραφαν, απλά, ως «μακεδονική», λόγω επεμβάσεων των παραχαρακτών του γειτονικού κράτους- FYROM.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών και δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία μακεδονική, που είναι διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας.

Βεβαίως, κακώς, αναφέρεται από ανιστόρητους παγκόσμιους οργανισμούς, ως «μακεδονική».

Μια ονομασία που αποτελεί προϊόν προπαγάνδας των Νοτιοσλάβων που προσπαθούν να κλέψουν μέρος της ελληνικής ιστορίας για να αποκτήσουν …ένδοξο παρελθόν, αλλά και να σχεδιάζουν για επέκταση του κρατιδίου τους προς τα παράλια του Αιγαίου, με το «δικαίωμα» της κληρονομιάς των αρχαίων Μακεδόνων…
echedoros

.