Διεθνές βραβείο στο ντοκιμαντέρ για την οικογένεια Ξυλούρη

27 Ιανουαρίου 2015

NTOKOUMENTER XILOURIΜε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Τέχνη» τιμήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels) που διεξήχθη στη Biarritz της Γαλλίας, η συμπαραγωγή «Μια οικογενειακή υπόθεση» (Α Family Affair),με θέμα τις τρεις γενιές μουσικών της οικογένειας Ξυλούρη, σε ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό από τα Ανώγεια της Κρήτης ως τη Μελβούρνη της Αυστραλίας σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου,με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις: «Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν για τη ζωή τους και τη μουσική τους, όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;».

Παραγωγή Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ. Η ταινία, θα προβάλλεται από τις 29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον, στη Γλυφάδα στο Cinepolis, στην Τρίπολη στο CineVille και στο Ρέθυμνο στο CineLand.

.