To Ουράνιο Τόξο, ζητά θρασύτατα από τον Τσίπρα αναγνώριση της φανταστικής ” Mακεδονικής” μειονότητας

3 Φεβρουαρίου 2015

fokusΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σαν «χρυσή» ευκαιρία φαίνεται πως εκτιμούν οι εγκάθετοι των Σκοπίων την εκλογή του κ Τσίπρα στην πρωθυπουργία για να προωθήσουν την αναγνώριση της φανταστικής τους μακεδονικής μειονότητας.

Έτσι σαν πρώτη κίνηση έστειλαν την παρακάτω θρασύτητα και χαρακτηριστική επιστολή που δείχνει και τις προθέσεις τους.
Ελπίζουμε και προειδοποιούμε να μην προχωρήσει αυτό το ολίσθημα που σίγουρα δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες σε πολλά επίπεδα. Μόνο αυτό μας έλειπε!

Αυτή είναι η επιστολή του Ουρανίου Τόξου προς τον κ Τσίπρα

«Προς

Γραφείο Πρωθυπουργού.
Φλώρινα\Λέριν, 2 Φεβρουαρίου 2015

Αξιότιμε κ. Τσίπρα,
Το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο, του πολιτικού κόμματος των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας σας συγχαίρει για την νίκη σας.

Ευχόμαστε ως κυβέρνηση να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες της χώρας μας, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διότι ο σεβασμός των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δείχνει πόσο δημοκρατική είναι μια χώρα.

Ευχόμαστε να διαμορφώσετε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο όπου οι πολίτες θα γνωρίσουν και θα πληροφορηθούν για τις εθνικές μειονότητες, θα πάψουν να τις αγνοούν και να τις φοβούνται.

Δυστυχώς, πάγια τακτική των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση ήταν η παντελής εξαφάνισή τους. Μέχρι χθες η ελληνική πολιτεία μας αγνοούσε σκοπίμως και έκανε το παν για να καταπνίξει κάθε προσπάθεια και φωνή για την ανάδειξη των προβλημάτων μας. Κορυφαία έκφανση αυτής της πολιτικής ήταν ο προκάτοχός σας, ο οποίος στήριξε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα στο «Μακεδονικό ζήτημα».

Ακούσαμε με χαρά την πρόθεση της κυβέρνησής σας να χορηγήσει την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς, γεννημένους στην Ελλάδα. Ελπίζουμε πως θα επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και για τους «μη Έλληνες το γένος» πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν.

Ήταν το κόμμα σας, άλλωστε, πριν λίγα μόλις χρόνια που-προς τιμήν σας- έθεσε επίσημα το θέμα με ερώτησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα λοιπόν έχετε μια ιστορική ευκαιρία να διορθώσετε μια απίστευτη ανθρώπινη αδικία που διαρκεί για 60 και πλέον χρόνια.

Ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία στο εγγύς μέλλον και να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για αυτό και άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Σταύρος Αναστασιάδης
ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Μάλιστα!
Προσοχή και επαγρύπνιση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σημ: από το elliniko- fenomeno

Ελπίζουμε πως θα επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και για τους «μη Έλληνες το γένος» πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν

1) Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί  πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου (1946-1949,αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας,πολιτικά στελέχη και άμαχος πληθυσμός που προέρχονταν κυρίως από τις παραμεθόριες περιοχές) που κατέφυγαν  σε διάφορες  χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, λόγο συνθήκες και τα βαριά τραύματα τους  από το εμφυλίου  ντροπής  και δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα , έχουν πάρει πίσω την ιθαγένεια τους με διάταγμα (1975) του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή .

Σε όλους τους ” ΚΑΘΑΡΟΎΣ”  (από εγκλήματα) πολιτικούς πρόσφυγες, το ελληνικό κράτος όχι μόνο επέτρεψε την παλιννόστησή τους στην Ελλάδα, αλλά τους εξασφάλισε και την αναγνώριση της συντάξιμης υπηρεσίας τους με διακρατικές συνθήκες και άδεια επαναπατρισμού.

2) Στα Σκόπια κατέφυγαν κυρίως σλαβόφωνοι και αλβανόφωνοι ανθέλληνες, που έδρασαν με ένα βρόμικο ρόλο σε αυτό τον εμφύλιο και όχι για τα ιδανικά αυτού του πολέμου. Με απλά λόγια κρύφτηκαν για πολλά χρόνια στο Σκόπια και τις γύρο περιοχές του, δηλώνοντας εξαρχής ψευτικά ονόματα με τα οποία ζούνε και μέχρι σήμερα, χωρίς να έχουν καλλιεργήσει πότε τα ελληνικά , ήθη , έθιμα και γλώσσα , όπως όλοι οι άλλοι απανταχού πολίτικοι πρόσφυγες , μάλιστα με την μέγιστη συμπαράσταση των εκάστοτε κυβερνήσεων που τους δέχτηκε και τους φιλοξένησε ως πρόσφυγες όπου ποτέ δεν ήταν εγγεγραμμένοι ως μειονότητες. Ήταν ισότιμα μέλη του κράτος όπου ζούσαν, με το δικαίωμα να κρατήσουν την ελληνική τους ταυτότητα ,ιθαγένεια , ήθη ,έθιμα, γλώσσα κτλπ.
Ήταν δε ,οι πρώτοι δικαιούχοι σε όλες της χώρες της Αντ Ευρώπης,στα πρώτα διαμερίσματα νέων πολυκατοικιών που άρχισαν να χτίζονται μετά την καταστροφή του Παγκόσμιου πόλεμου και πολλά αλλά προνόμια

Αυτό για να μην συγχέουμε τους αντάρτες με ρουφιάνους και εγκληματίες πολέμου,που τώρα δημιουργούν με την φαντασία τους και μακεδονική μειονότητα, και ύστερα ξύπνησαν!
Δικαίως σε αυτούς δεν δόθηκε , ούτε και θα δοθεί ποτέ η Ελληνική ιθαγένεια ,διότι , απλούστατα δεν ήταν πότε Έλληνες, ούτε και πολιτική πρόσφυγες.

 

.