Εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

27 Μαρτίου 2015

andersenΚάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνδιοργανώνουν δεκαήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2015 που περιλαμβάνει:

1)Εκδηλώσεις σε παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης-«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»Γνωριμία με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή που παρουσιάζει το βιβλίο του«Το δέκατο έβδομο κιβώτιο».Ακολουθεί δημιουργική γραφή. 27/3/2015, ώρα 19.00 Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας

-“Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου!” Γνωριμία με τη συγγραφέα Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου, που μας παρουσιάζει το βιβλίο της «Η πηγή της γνώσης και άλλα παραμύθια»
Στην παρουσίαση των παραμυθιών και η ηθοποιός Μαρία Βύζα. -2/4/2015, ώρα 9.00 Βιβλιοθήκη Χαριλάου
-«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»Γνωριμία με τη συγγραφέα Μυρτώ Αναγνωστοπούλου που παρουσιάζει το βιβλίο της «Τα φουρφούρια του Παναγιώτη».2/4/2015, ώρα 11.00 Βιβλιοθήκη Σταθμού ( πρώην κτίριο Δημ Αστυνομίας)

2.θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Στο «ΚΟΠΕΡΤΙ» Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 ως 10 ετών την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 11.30 π.μ. εντελώς δωρεάν και την Θεατρική παράσταση “Ο Αίσωπος σε κόμικς” από τη θεατρική ομάδα “Ο μικρός Βορράς” σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου καθώς και εικαστικά – θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στο παιδικό βιβλίο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους συνοδούς. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 866123 θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

3.Σινεμά- προβολή κινηματογραφική μεταγλωττισμένη ταινία «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ», εντελώς δωρεάν για τα παιδιά της πόλης το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. στο κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» πλατεία Αριστοτέλους με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους συνοδούς.

4.Ανάγνωση Παραμυθιών από συγγραφείς παιδικών βιβλίων στο χώρο της 7ης Γιορτής Βιβλίου–Bazaar2015, Βενιζέλου 30, την Πέμπτη 2 Απριλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται συγγραφείς και θα διαβάζουν αποσπάσματα από παιδικά παραμύθια -βιβλία για τους μικρούς βιβλιόφιλους .
Ωράριο λειτουργίας : 9 π.μ. – 9 μ.μ.

.