Η Βουλγαρία ξεπουλά οπλικά συστήματα του στρατού …

27 Μαρτίου 2015

boulgar armyΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Φαίνεται πως η πολύ μεγάλη «ευτυχία» να ανήκεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση χτύπησε… κατακούτελα την Βουλγαρία και τους Βουλγάρους, για να φτάσουν στο σημείο να ξεπουλούν όλα τα οπλικά συστήματα του βουλγαρικού στρατού εξ αιτίας μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν διαλύσει την βουλγαρική οικονομία και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Σόφια του μεγάλου τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η βουλγαρική κυβέρνηση εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων στον προϋπολογισμό του βουλγαρικού κράτους αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί όλα τα οπλικά αποθέματα του βουλγαρικού στρατού.

Συγκεκριμένα στο σφυρί βγαίνουν όπλα, πύραυλοι, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, με την προσδοκία να αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ.Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας με την προσδοκία εκταμίευσης σε πρώτη φάση 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο ξεπούλημα των ρωσικής κατασκευής αρμάτων μάχης, τύπου T-55, καθώς και καλάσνικωφ με διαμέτρημα 5,45 και 7,72, ενώ στο ξεπούλημα βγαίνουν και τα ντουφέκια τύπου Mauser, Haenel, Zbrojovkave και Mannlicher.

Όπως βλέπουμε η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεχειλίσει με πρωτοφανή «ευημερία» την γειτονική χώρα και ειδικά τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις που κυριολεκτικά ξεπουλιούνται όσο όσο.

Και εις ανώτερα!

nikosxeiladakis

.