Σλάβοι Σκοπιανοί της Αυστραλίας ετοιμάζουν απίστευτη πρόκληση στην Φλώρινα

27 Απριλίου 2015

skopia pirates-fyromΜια κίνηση ακραίων εθνικιστών που στόχο έχει να προκαλέσει ένταση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

«Πρόκληση τεραστίων διαστάσεων» χαρακτηρίζουν κύκλοι της ομογένειας, την απόφαση της αυτοποκαποκαλούμενης Αυστραλο-Μακεδονικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Australian Macedonian Human Rights Committee (AMHRC), η οποία σε συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο» (το οποίο στην επίσημη ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν το πολιτικό κόμμα της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα) και την οργάνωση European Free Alliance οργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους, το Συνέδριο θα καταπιαστεί με «μακεδονικά θέματα» Λερίν (Φλώρινας ελληνική), τη Μακεδονία του Αιγαίου, Ελλάδα από 16 – 19 Ιούλης 2015 που και θα διεξαχθεί στην Φλώρινα -την οποία οι ίδιοι αναφέρουν ως «Λερίν» , όπου θα λάβουν μέρος πανεπιστημιακοί και ευρωβουλευτές.
Αναφέρουν, ακόμα, ότι η λήξη του Συνεδρίου θα συμπέσει με το «Μακεδονικό Φεστιβάλ Ίλιντεν» -όπως το αναφέρουν- στο χωριό Οβχαρένι, στη Μελίτη της Φλώρινας.

Παράγοντες της Ελληνικής ομογένειας κάνουν λόγο για «πρόκληση» που στόχο έχει την πρόκληση έντασης.
«Θα κάνουν συνέδριο στη Φλώρινα προκειμένου να μιλήσουν για τη μεγάλη Μακεδονία» είπε εκπρόσωπος του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Αυτό είναι απαράδεκτο».

Εξάλλου, και ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης δήλωσε στο «neokosmo», ότι «πρόκειται για μια κίνηση ακραίων εθνικιστών που στόχο έχει να προκαλέσει ένταση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή».

 

.