Χαμένοι στη… μετάφραση και όχι στους διαδρόμους της μεγαλύτερης κυνηγετικής έκθεσης στον κόσμο, μείναμε για άλλη μια φορά με την απορία της μνημονιακής πολιτικής σε θέματα οπλοκατοχής που ασκείται στους Eλληνες κυνηγούς από τη χούντα και μετά.

21 Απριλίου 2015

Χαμένοι στη… μετάφραση και όχι στους διαδρόμους της μεγαλύτερης κυνηγετικής έκθεσης στον κόσμο, μείναμε για άλλη μια φορά με την απορία της μνημονιακής πολιτικής σε θέματα οπλοκατοχής που ασκείται στους Eλληνες κυνηγούς από τη χούντα και μετά.Καχύποπτοι αρμόδιοι μετέφρασαν όπως «ήθελαν» όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα όπλα, κυνηγετικά και μη, καθιστώντας την Ελλάδα τη μόνη οπλοφοβική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Φέτος, η δυναμική του ελληνικού οπλοφοβικού λόμπι φάνταζε ακόμη πιο πολύ… μοναδική, καθώς οι ανακοινώσεις για τη διευκόλυνση της οπλοκατοχής στα βόρεια και ανατολικά σύνορά μας έβαλε σε σκέψεις ακόμη και τους αρνητές της κουλτούρας των όπλων!
Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία χώρα της Ευρώπης στην οποία να απαγορεύεται η κατοχή ραβδωτών τουφεκίων.
Ακόμη και η Αλβανία όπου όλοι έχουν παράνομα όπλα- ανακοίνωσε την αλλαγή στη νομοθεσία της κατοχής ραβδωτών όπλων προς το ευνοϊκότερο.
Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ουκρανία αλλάζουν το νομοθετικό τους πλαίσιο.

Στη γειτονική Τουρκία, που πλέον έχει τα περισσότερα περίπτερα στην έκθεση της Νυρεμβέργης, τα κυνηγετικά όπλα δίνονται χωρίς όριο, τα πιστόλια – περίστροφα έως 4 (!) ανά άτομο και δύο ραβδωτά τουφέκια -το νέο δώρο του Ερντογάν- στους Τούρκους κυνηγούς και σκοπευτέ

Ακόμη και για αυτούς που θα ισχυριστούν ότι απλώς, βοηθάει την ανερχόμενη οπλοβιομηχανία της χώρας του, πάλι μόνο οφέλη θα έχει. Οικονομικά και κοινωνικά…
Aυξάνουν τζίρους…

Στη φετινή έκθεση, εκτός από τους Τούρκους που προαναφέραμε, όλοι κινήθηκαν σε εμπορικές συναλλαγές προ κρίσης, με το κυνήγι και τη σκοποβολή να αυξάνουν τζίρους και θιασώτες σε όλο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, 1.383 περίπτερα από 79 χώρες και 41.748 εμπορικοί επισκέπτες από 123 χώρες είναι ένα μαγικό νούμερο που επιβεβαιώνει τις αυξητικές τάσεις του αριθμού των ανθρώπων της υπαίθρου, φίλων του κυνηγίου και της σκοποβολής…
Τριτοκοσμικές χώρες έχουν λύσει τα αστυνομικού τύπου κωλύματα της οπλοκατοχής και έχουν κάνει βήματα προς τα εμπρός, εκμεταλλευόμενες οικονομικά τους κυνηγότοπούς τους και τον κυνηγετικό τουρισμό.

.