Διώξεις στην Τράπεζα της Κύπρος

27 Μαΐου 2015

bocΤο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας  απέρριψε εκτός μίας, που απεδέχθη μερικώς, τις προδικαστικές ενστάσεις των 5 φυσικών κατηγορουμένων του ΔΣ και τη Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου.

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι και ορίσθηκε η έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Ιουνίου.

Κατηγορούμενοι στην ποινική διαδικασία πέραν της εταιρείας, στην υπόθεση είναι ο Προέδρου του ΔΣ Κύπρος Θεόδωρος Αριστοδήμου και ο διάδοχός του Ανδρέα Αρτέμη, κατά την επίδικη περίοδο,ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Ηλιάδης και ο διάδοχός του Γιάννη Κυπρή και ο πρώην πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Πεχλιβανίδης κεφάλι του Ελληνική εργασιών της τράπεζας.

Στη ενδιάμεση απόφαση επί των προδικαστικών ενστάσεων, μία προδικαστική ένσταση έγινε μερικώς αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο το οποίο διέταξε την κατηγορούσα αρχή να υποβάλει στο Δικαστήριο και τους κατηγορούμενους διευκρινίσεις για την 3η κατηγορία.

Η κατηγορούσα αρχή διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος του τότε ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της Τράπεζας τόσο κατά την ομιλία του όσο μέσω των απαντήσεων τους στις υποβληθείσες ερωτήσεις.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι  κατάχρησης της αγοράς και τη συνωμοσία για να παραπλανήσουν τους επενδυτές, διότι παρέλειψε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι οι ανάγκες κεφαλαίων της τράπεζας Κύπρου το 2012 είχε αυξηθεί σημαντικά έως € 400 εκατομμύρια πάνω από την ανακοινωθεί € 200 εκατομμύρια.

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

 

 

 

 

.