«Επιστήμονας» Σκοπίων: Πως ο Θεός δημιούργησε τους ψευδο-Μακεδόνες

4 Μαΐου 2015

skopiaΓράφει ο Vladislav Perunović

Το παρακάτω απόσπασμα δείχνει τον Αριστοτέλ Τέντοφ, καθηγητή μηχανικής στην FYROM, ο οποίος κέρδισε τη «φήμη» των εθνικιστικών κύκλων με μια ψευδο-αρχαιολογική και ψευδο-ιστορική έρευνα, η οποία εξηγεί την εμφάνιση του «μακεδονικού λαού» (των Σλάβων δηλαδή των Σκοπίων), ως Θείο Έργο, ανώτερου λαού σε όλους τους τομείς, από όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Στη συνομιλία ο Τέντοφ αξιώνει μια Θεία Κοσμογονία κατά την οποία δημιουργήθηκαν οι Μακεντόντσι «Makedonci», ο λαός της FYROM ως μια ειδική δημιουργία, ανώτεροι από κάθε άλλον λαό στον κόσμο. Τι λέει το βίντεο:

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, μια ημέρα κατά την οποία ο Θεός δημιούργησε τις ψυχές, δημιούργησε το Στερέωμα και τη Γη, δημιούργησε τις ψυχές, τις έφερε μπροστά στον Ήλιο, για αυτό ο Ήλιος είναι τόσο σημαντικός για τους Μακεδόνες, ο Ήλιος έχει μια εκπληκτική δύναμη.
Αυτός (ο Θεός) δημιούργησε την εικόνα του ανθρώπου κατά την πέμπτη ημέρα, την έκτη ημέρα πήρε ένα κάθισμα να ξεκουραστεί.
Την ένατη ημέρα, … άρχισε… την ένατη ημέρα, να δημιουργεί τους ανθρώπους, και κατά την ένατη ημέρα, δημιούργησε τους Μακεδόνες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας συμπαθούν».

Για πολλούς πολίτες της πΓΔΜ, ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά, η «νέα ανάγνωση της ιστορίας» είναι ένα βασικό καύσιμο στον εθνικισμό και στον σουπρεματισμό που καλλιεργείται μέσα από ψευδο-ιστορίες με έναν πολύ ενεργητικό τρόπο από την αρχή της ανάδειξης του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE, στην εξουσία στη χώρα, το 2006.

Αυτό είναι ένα μέρος της πρόσφατης συνέντευξής του, σε μια τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή «Jadi Burek» το απόγευμα της 27ης Απριλίου, στο φίλα προσκείμενο στον Γκρούεφσκι, κανάλι SITEL.


πηγή:echedoros

.