Συμπαράσταση σε δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Καλαμαριάς

26 Μαΐου 2015

rekk2ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς εκφράζει τη συμπαράστασή της σε 3 υπαλλήλους μηχανικούς του Δήμου Καλαμαριάς , που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου την Τετάρτη 27 Μαΐου και την επόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα εκείνες τις ημερομηνίες εκδικάζονται οι εφέσεις 3 συναδέλφων μηχανικών του Δήμου Καλαμαριάς ύστερα από πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις που τους επιβλήθηκαν εξαιτίας και κατά τη διάρκεια της άσκησης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Μαϊου εκδικάζεται η έφεση δύο δημοτικών υπαλλήλων της Πολεοδομίας Καλαμαριάς (Ταξή Χρήστο και Τσιωνά Ιωάννη που είναι και πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ), οι οποίοι καταδικάστηκαν στον πρώτο βαθμό γιατί εκτέλεσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, για την περίπτωση των οικοπέδων στην παραθαλάσσια περιοχή Σοφούλη (Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς), προασπίζοντας ταυτόχρονα την δημόσια περιουσία.

Στην δεύτερη είναι η υπόθεση της Μακνέα Χριστίνας (ταμία της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και μέλους της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ), η οποία κατηγορήθηκε γιατί ως προϊσταμένη στον Δήμο Εχεδώρου (και τώρα Δήμο Δέλτα), έλεγξε, ως όφειλε, την απουσία υπαλλήλου στο τμήμα της και επίσης γιατί λόγω αυτής της απουσίας, άλλαξε την επίβλεψη σε έργα που είχε η συγκεκριμένη υπάλληλος αρνούμενη να υποκύψει σε εκβιασμούς και απειλές εφαρμόζοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

Οι εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν στους υπαλλήλους πρωτόδικα σε συνδυασμό με το ύψος των αποζημιώσεων , τις οποίες καλούνται να καταβάλουν , έχουν ως συνέπειες την κατασυκοφάντηση και το στιγματισμό τους και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Παράλληλα η τυχόν καταδίκη τους στο εφετείο, σε περίπτωση που οι σχετικές αποφάσεις καταστούν αμετάκλητες, θα επιφέρει, εκτός από τις ποινικές και αστικές συνέπειες, σε κάποιες περιπτώσεις , ακόμα και την έκπτωσή τους από την υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένοι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν ως όφειλαν την δουλειά τους και προασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον.

H ΡΕΚΚ στη συνεδρίαση του Δημοτικού ΣυμβουλίουΚαλαμαριάς της 25ης Μαϊου

H ΡΕΚΚ στη συνεδρίαση του Δημοτικού ΣυμβουλίουΚαλαμαριάς της 25ης Μαϊου

Η ΡΕΚΚ στη συνεδρίαση της 25ης Μαίου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς έθεσε πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω ζητήματα:

1. Έκδοση ψηφίσματος υπέρ των υπαλλήλων του Δήμου, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό γιατί άσκησαν το υπηρεσιακό τους καθήκον ενεργώντας αυτοβούλως, στο πλαίσιο του υπηρεσιακού τους καθήκοντος ενόψει του ότι την επόμενη ημέρα (Τρίτη, 26 Μαίου ) επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του δευτεροβάθμιου ποινικού δικαστηρίου η έφεσή τους κατά της καταδικαστικής απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Η υπόθεση αφορούσε τη χορήγηση άδειας ανέγερσης οικοδομής σε παραλιακό οικόπεδο στην οδό Σοφούλη , στο Καραμπουρνάκι.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

2. Ότι εισπράττεται μη νόμιμα η μηνιαία συνδρομή των 30,00 ευρώ από όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου , ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει το ποσό των 10,00 ευρω και ότι επιβάλλεται υπάρξει επαναφορά του ύψους της συνδρομής στο αρχικό ποσό, δεδομένου ότι αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της με αρ 04/09-03-2015 (28ο θεμα) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γ. Μυρτσός δεσμεύθηκε στην επόμενη συνεδρίαση να φέρει εμπεριστατωμένη εισήγηση.

2.Τι απέγινε με την κληρονομιά της δωρήτριας του Δήμου Καλαμαριάς κ. Ελένης Δαή.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοιχτεί η διαθήκη της.
4. Ο Κανονισμός Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου να δοθεί στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης , η οποία δεν έχει συγκληθεί ακόμα.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα συγκληθεί άμεσα και θα εισαχθεί ως θέμα συζήτησης (διαβούλευσης) ο σχετικός Κανονισμός.
3.Να στηριχθεί υλικά και ηθικά ο Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» στην προσφυγή του (αίτηση ακύρωσης) , που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Ιουνίου με την οποία προασπίζεται το δασικό χαρακτήρα έκτασης 13 στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται ανάμεσα στα «πρανή» της Μαρίνας Αρετσούς και με το καθαυτό χώρο της Μαρίνας , και από την έκβαση της οποίας εξαρτάται και η τύχη της Μαρίνας Αρετσούς συνολικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της ΡΕΚΚ.

.