Βουλή: “ΝΑΙ” για την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος…

28 Ιουνίου 2015

nai-oxiΟλοκληρώθηκε στις 3 το πρωί της Κυριακής, η ονομαστική ψηφοφορία για την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος… με αποτέλεσμα ψήφων επί συνόλου 298 βουλευτών: ΝΑΙ: 178 &  ΟΧΙ: 120 &  ΠΑΡΩΝ: 0
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Και από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα. Στις 12:00, η τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για να αποφασίσει την χρηματοδότηση , η όχι του τραπεζικού συστήματος της χώρας.Μόλις αποφασίσει η ΕΚΤ για τον ELA θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των διοικήσεων των τεσσάρων τραπεζών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (και μελλοντικός πρωθυπουργός,με σχέδια των δανειστών), Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει την ευθύνη να προτείνει capital control( σίγουρα θα το κάνει).

-Ομιλία του Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και Προέδρου της Κ.Ο. “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος τα λέει όλα..”Οι δανειστές ζήτησαν μαζικές απολύσεις στις ΕΔ που θα έφταναν στο 20% του μόνιμου και του ημιμόνιμου προσωπικού- Ξέρετε ποιοι θα απολύονταν αν δεχόμαστε τις απαιτήσεις τους; Οι ΕΠΟΠ, οι υπαξιωματικοί, τα νέα παιδιά των ΕΔ, η ραχοκοκκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων μας”- “η μείωση κατά 400 εκατομμύρια σημαίνει πλήρης αφοπλισμός της χώρας. Ούτε ένα αεροπλάνο δεν μπορούμε να σηκώσουμε για αναχαίτιση, ούτε ένα πλοίο δεν θα βγαίνει στο Αιγαίο για να αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις”.

-Την ίδια ώρα ,την αλλαγή της κυβέρνησης ευχήθηκε ο υπάλληλος με το πλαστό πτυχίο,εντούτοις πρ.Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αγνοώντας ακόμη μία φορά προκλητικά τη δημοκρατική βούληση του Ελληνικού λαού

.