Η ψήφιση της ιθαγένειας δημιουρεί κυβερνιτκή ασάφεια

29 Ιουνίου 2015

tsipras-kammenosΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Η 25η Ιουνίου 2015 θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος, ως η ημέρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο διαπράχθηκε ένα στυγερό έγκλημα κατά του Έθνους των Ελλήνων.

172 δούλοι Βουλευτές της Νέας Τάξεως Πραγμάτων – μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις – ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής τον κώδικα παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, αφού πρώτα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε πάρει την κατά πλειοψηφία έγκριση από την αρμόδια διακομματική Επιτροπή της Βουλής.

Αμέσως μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από την Επιτροπή της Βουλής, με την πολιτική ιδιότητα του επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο κόμμα “Ελλήνων Πολιτεία”, ο υπογράφων εξέδωσε (12 Ιουνίου 2015) το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
«Ο θυμόσοφος λαός μας, αναφέρει: “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των Μνημονίων, έχει δημιουργήσει στην πενταετή διάρκειά της εκατόμβες νεκρών συνελλήνων, οι οποίοι δεν άντεξαν τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους και έθεσαν τέλος στη ζωή τους.

Έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στην ανέχεια και τον αποκλεισμό τους από τη ζωή. Την ελληνική επιχειρηματικότητα στον πλήρη αφανισμό. Τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, τους νέους ανθρώπους σε αναζήτηση ελπίδας στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ετούτη την ίδια ώρα, κάποια σταλινικά κυβερνητικά απολιθώματα, υπηρέτες της ΝΤΠ βρήκαν την ευκαιρία να μεταλλάξουν το Έθνος των Ελλήνων.

Έτσι, έφεραν προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.
Και βεβαίως, δεν μας δημιουργεί εντύπωση το γεγονός της υπερψήφισης του νομοσχεδίου από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε πως το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”. Ούτε πως επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, η ΝΔ και το “Ποτάμι”. Μας δημιουργεί όμως, αλγεινή εντύπωση η στάση του κυβερνητικού εταίρου, του κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”.
Τα ήξεις-αφήξεις δεν ταιριάζουν σε ένα πατριωτικό κόμμα όπως θέλουν να λέγονται οι ΑΝ.ΕΛ.

Πριν λοιπόν, από την οριστική μετάλλαξή τους σε ένα ακόμη δεκανίκι του Συστήματος, έχουν την υποχρέωση να καταψηφίσουν στο σύνολό τους στην Ολομέλεια, αυτό το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο που αποτελεί τη νέα κερκόπορτα του Γένους μας, δείχνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ψήγματα πατριωτικής συνείδησης.

Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτεία” είναι αναφανδόν κατά της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.
Γιατί, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η ιθαγένεια.
Η ιθαγένεια δεν παραχωρείται!!».

Έτσι, προφανώς εισακουστήκαμε και στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 το κόμμα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”, τελικά καταψήφισε επί της αρχής το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο, το οποίο υπερψήφισε και το “Ποτάμι” – το κόμμα των Μερκελιστών – συντασσόμενο με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε “κυβερνητική ασάφεια”, από τη στιγμή που το ένα από τα δυο κόμματα που είναι στην κυβέρνηση και δημιουργεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΑΝΕΛ) καταψηφίζει, όχι το οποιοδήποτε νομοσχέδιο, αλλά ένα σημαντικό νομοσχέδιο για την Πατρίδα που ήταν “κόκκινη γραμμή” για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) έθεσε θέμα δεδηλωμένης στην κυβέρνηση!!

Επιπρόσθετα, εγείρονται πολλά ερωτήματα από όσα είπε ο Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αγόρευσή του την προηγουμένη στη Βουλή, όταν δεν έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως η προσπάθεια γίνεται με βάση την αρχή της ευρύτερης σύμπλευσης, ενώ η κυβερνητική συνεργασία δεν βασίζεται σε “ντοκουμέντο προγραμματικής πλατφόρμας”!!

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά ο “μαρτυριάρης” Νίκος Βούτσης, τι μας αποκάλυψε!! Πως ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να του έχει επιβάλλει τις “κόκκινες πατριωτικές γραμμές” που αποτελούσαν προεκλογική του δέσμευση προκειμένου να ψηφισθεί και να συμμετάσχει στη νέα Βουλή που θα προέκυπτε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Όταν και έλαβε το 4,75% του ελληνικού λαού!!

Δεν έθεσε λοιπόν, ως προαπαιτούμενα συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση, αυτές τις “κόκκινες πατριωτικές γραμμές”; Kι αν τις έθεσε, εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας προκύπτει πως προδόθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!! Άρα, υπάρχει και παρα-υπάρχει τεράστιο ζήτημα δεδηλωμένης της κυβέρνησης!!

Έτσι, θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος!! Θα συνεχίσει να στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που πέρασε αυτό το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο με τις Μνημονιακές ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”;
Θα εξακολουθήσει να μετέχει της δικομματικής κυβέρνησης, που από εδώ και στο εξής θα υφίσταται λόγω της στήριξής της από τα δυο παραπάνω Μνημονιακά κόμματα; Τα οποία, εάν το παιχνίδι δεν είναι σικέ, θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας το παρόν νομοσχέδιο. Αντιθέτως, ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι” έδωσαν διάρκεια ζωής σ΄αυτήν την κυβέρνηση!!

Ωστόσο, σήμερα μετά από αυτή την πολιτική εξέλιξη, θα πρέπει άμεσα το κόμμα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” να άρει τη στήριξη της κυβέρνησης!! Θα πρέπει να δείξει πως πράγματι ήταν και εξακολουθεί να είναι ο θεματοφύλακας των Εθνικών θεμάτων για την Πατρίδα.

Πως είναι το μόνο κόμμα που κάνει μετεκλογικά, όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Πως η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση δεν ήταν η υλοποίηση ενός καπρίτσιου – υπουργός Αμύνης – που επί πολλά χρόνια διακατείχε τον αρχηγό του κόμματος, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Από πλευράς μου να θυμίσω στον Πάνο Καμμένο, όταν συζητούσα με τον ίδιο στα κεντρικά γραφεία στη Συγγρού, για την συνεργασία του κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία” αλλά και τη δική μου με τους ΑΝΕΛ, αμέσως μετά τις διπλές εκλογές του 2012 (Ιούνιο-Ιούλιο), εκτιμούσα πως σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων. Και ίσως, ήμουν από τους πρώτους που τον προέτρεψε σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έρχονταν νέες εκλογές. Προκειμένου να αποτρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από την υλοποίηση εκείνων των πολιτικών θέσεών του, που για τους ΑΝΕΛ ήταν “κόκκινες αδιαπραγμάτευτες γραμμές”.

Αυτό θα το επιτύγχανε ως ισότιμος εταίρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Και ισότιμος εταίρος γίνεσαι όταν καταλαμβάνεις στις εκλογές περί το 15% των ψήφων του εκλογικού Σώματος. Και αυτή η προοπτική ήταν εφικτή!!

Δυστυχώς όμως, λάθη, παραλήψεις, οράματα μικρού βεληνεκούς, ανοργανωσιά και θεσμική παραβατικότητα των Βουλευτών, έφεραν τον Ιανουάριο του 2015, ποσοστό μόνο 4,7%.
Γι΄ αυτό άλλωστε δεν υπήρξε συνεργασία μας, παρ΄ ότι οι επαφές επαναλήφθηκαν και στα τέλη του 2012!!
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

.