Παράνομη συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο η τραγουδίστρια Lara Fabian

23 Ιουνίου 2015

fabianΣτην κατεχόμενη Αμμόχωστο για συναυλία προσκλήθηκε και αποδέχθηκε να τραγουδήσει η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Lara Fabian, στις 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας,που έχουν κλαπεί από τους Έλληνες Κυπρίους το 1974 (μετά την τουρκική εισβολή της Βόρειας Κύπρος).

Επιπλέον, η συναυλία οργανώνεται από μια παράνομη κατάσταση η λεγόμενη «ΤΔΒΚ» (Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρος) το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και καμία άλλη χώρα στον κόσμο, εκτός από την Τουρκία.

Ως εκ τούτου, είναι παράνομο να ασκούν τις δραστηριότητές τους στο κατεχόμενο από τους Τούρκους βόρειο τμήμα της Κύπρος.

Η συναυλία είναι μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού δράση κατά του κυπριακού λαού και είναι μια έμμεση αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» ως μια νόμιμη πολιτική οντότητα

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τη γνωστή τραγουδίστρια ότι η συναυλία που θα δώσει στα Κατεχόμενα είναι παράνομη!

Η Ελληνίδα Κύπρια τραγουδίστρια Ευρυδίκη, φανερά ενοχλημένη που η Βελγίδα συνάδελφός της αποδέχθηκε την πρόσκληση να τραγουδήσει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μεταξύ άλλων έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό ότι,“ας εξηγήσει κάποιος στην κυρία Φαμπιάν ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή. Ότι τραγουδώντας στο ψευδοκράτος στηρίζει τους εισβολείς-δολοφόνους αναγωρίζοντας το. Και σίγουρα αν νομίζει ότι με τη στάση της ή με τη φωνή της θα μας ενώσει πλανάται οικτρά”.

Σε μια προσπάθεια αποτροπής της συγκεκριμένης συμμετοχής! Υπογράφουμε!

.