Αλέξης Τσίπρας:Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου για «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των θεσμών

27 Ιουνίου 2015

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή στις 5 Ιουλίου με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμα του από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα. Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων. Για την κυριαρχία & την αξιοπρέπεια του λαού μας”

Σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής το μεσημέρι, για να επικυρωθεί η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου. Θα διεξαχθεί το Eurogroup, δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Άρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα
Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

.