Δηλώσεις βουλευτών για τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

21 Σεπτεμβρίου 2015

nikolopoulos 3Ο βουλευτής Αχαΐας και Γεν. Γραμματέας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος:«Σήμερα ο ελληνικός λαός επισφράγισε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή. Ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στις πατριωτικές δυνάμεις της δημοκρατίας που τόλμησαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία των λαϊκών διεκδικήσεων αλλά και της εθνικής ευθύνης. Παράλληλα, άντεξε την αντεπίθεση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος και αποδοκίμασε την ομάδα των δραχμιστών που έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με μεγάλη ταπεινότητα, υπόσχονται να δίνουν καθημερινά μάχη για να δικαιωθεί η επιλογή του λαού και να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία σύγχρονη και καθαρή χώρα.

Ο ελληνικός λαός που τον περασμένο Γενάρη υπέγραψε το συμβόλαιο δημιουργίας της νέας Ελλάδας, σήμερα βροντοφώναξε πως δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του. Και αυτό αποτελεί μία δεσμευτική εντολή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που αποδεικνύουν επίσης τη δύναμη και την αντοχή τους απέναντι στις δυνάμεις της σαπίλας.
Ο αγώνας μας θα είναι μέχρι τέλους νικηφόρος!»

karaoglouΟ βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου:“Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι προσωπικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαργύρωσε νωρίς τη δεύτερή του ευκαιρία. Πριν από 8 μήνες ο λαός του έδωσε εντολή να σκίσει τα δυο πρώτα μνημόνια και τώρα του ζητά να εφαρμόσει το τρίτο, που φέρει τη δική του υπογραφή και είναι το χειρότερο όλων. Και αυτό καλείται να το πράξει έχοντας ως κυβερνητικό εταίρο τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ., που δηλώνουν ως το πλέον αντιμνημονιακό κόμμα.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, για όλους μας. Γιατί, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, είναι άλλο πράγμα η πραγματικότητα και άλλο η πλάνη.

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία,

το χθεσινό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα περισυλλογής. Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας συγκριτικά με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και σχεδόν τις διπλασιάσαμε σε σχέση με τη δημοσκοπική μας εικόνα πριν από περίπου δυο μήνες, όταν και διενεργήθηκε το δημοψήφισμα. Ωστόσο δεν πείσαμε με τα επιχειρήματά μας. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Κρατώ το γεγονός ότι στη Β΄ Θεσσαλονίκης, χάρη στη συλλογική δουλειά και εντατική προεκλογική δραστηριότητα, αυξήσαμε την εκλογική μας δύναμη 1,5 μονάδα πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του κόμματος. Και αυτό σημαίνει, μα και δείχνει πολλά.

Τώρα ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή του τόπου η λογική του παράλογου. Απαιτείται νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Οι άναρθρες κραυγές και τα “Σταύρωσον Αυτόν” δεν ωφελούν και δεν βοηθούν κανέναν.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύτηκαν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους μας δίνει δύναμη για την επόμενη δύσκολη ημέρα.

.