«Διατροφική βόμβα». Το 90 % τουρκικής βιομηχανίας τροφίμων λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

14 Σεπτεμβρίου 2015

laxanikaΤο διατροφικό σκάνδαλο στην Τουρκία ανακάλυψε η ένωση Τούρκων Γεωπόνων “Turkish Agriculturalists Association” (TZD)), το οποίο σίγουρα επηρεάζει και την χώρα μας,καθώς πάρα πολλά από αυτά τα «προϊόντα» της γειτονικής χώρας «περνούν» το Αιγαίο αγορασμένα από ελληνικές εταιρείες και σερβίρονται στο «δυστυχή» Έλληνα.

Από τις περίπου 400.000 επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εμπόρων λιανικής πώλησης στη βιομηχανία τροφίμων της Τουρκίας, επίσημη άδεια ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ μόνο οι 40.000, με τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ να υπάρχουν μεγάλες υποψίες ότι θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές μέσω μεθόδων μη ασφαλούς παραγωγής, αναφέρει η Τουρκική Ένωση Γεωπόνων , σε πρόσφατη έκθεση της σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα todayszaman.com .

Ανάμεσα στην λίστα του θανάτου που ανακάλυψαν οι Τούρκοι Γεωπόνοι και αποκάλυψαν οι έλεγχοι, ήταν τα αγελαδινά λουκάνικα τα κεφτεδάκια που περιείχαν κρέας αλόγου και γαιδάρου, τα χοιρινά λουκάνικα που περιείχαν σκόρδο ξεφλουδισμένο σε ασβέστη και νερό, βούτυρα που αναμιγνύονταν με το φυτικά έλαια , νερό αραιωμένο με γάλα, πιστοποιήθηκε η ύπαρξη επιβλαβούς ζελατίνης σε γιαούρτια , ζάχαρη και καραμέλες βαμμένα με χρωματιστά υφάσματα….,

φιστίκι και μπιζέλια βαμμένα πράσινα, σύκα σε οικτρή κατάσταση, σταφίδες που καλύπτονταν με καύσιμο ντίζελ, μελάσα σταφυλιών που πωλούνταν ως μελάσα ζαχαρότευτλων, Κοτόπουλα που είχαν μέσα εντόσθια , κρέατα που εμπεριείχαν νερό για να είναι βαρύτερα, λευκά κρέατα χλωριωμένα για καλύτερη φρεσκάδα, πιπεριές τσίλι που εμπεριείχαν σκόνη από τούβλα, ελιές βαμμένες με χημική χρωστική ουσία, τσιγάρα που περιείχαν σκόνη ξύλου, ποτά με μεθυλική αλκοόλη, Κρασιά διαλυμένα με νερό και ψεύτικο σαλέπι σε παγωτό.
Πρόκειται για «χειροβομβίδες» κανονικές για την δημόσια υγεία .

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Τουρκική Ένωση Γεωπόνων δημοσίευσε μια έρευνα με τίτλο «αλλοιωμένα τρόφιμα», στην οποία καταγγέλλονται με συγκλονιστικό τρόπο, οι απίστευτες «ανθυγιεινές» μέθοδοι παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους παραγωγούς.

Ενώ αυτές οι αποκαλύψεις αποκαλύπτονται εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, μια μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια διαφεύγει της προσοχής του κοινού, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα .

Η έκθεση αναφέρει μόνο τις καταχωρημένες εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν υποστεί τους απαραίτητους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 360.000 επιχειρήσεις απλά είναι « εκτός ελέγχου» διότι λειτουργούν παράνομα, γεγονός που επιβαρύνει την ασφάλεια των τροφίμων ακόμα περισσότερο, θέτοντας όλους τους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Επικίνδυνες λοιμώξεις και άλλες ασθένειες «επιβουλεύονται» την ζωή περίπου 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο, κάτι που αποτελεί έναν τεράστιο αριθμό , το οποίο η ένωση των Τούρκων Γεωπόνων θεωρεί ως αποτέλεσμα της «τρομοκρατίας των τροφίμων» , καθώς σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ό, τι η τρομοκρατία με τον συμβατικό ορισμό της έννοιας.!!!!

Σε συνέδριο από τους τοπικούς δήμους και το τουρκικό Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που πραγματοποιήθηκε μετά από επιθεώρηση 335.000 επιχειρήσεων , αναφέρθηκε ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 5.375 εταιρείες και κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον 49 μόνο κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Οι εταιρείες στην Ευρώπη ελέγχονται πολύ πιο συχνά, αλλά το ποσό των προστίμων για τις παραβιάσεις αυτές είναι τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι στην Τουρκία. Έτσι, οι επιχειρήσεις αποφεύγουν την συμμετοχή σε δόλιες δραστηριότητες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας τα επόμενα χρόνια θα είναι η το ζήτημα της διατροφής και το νερό. Για αυτά τα δύο θα γίνονται όσα θα «γίνονται» από και στο εξής.

Οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές οφείλουν να λάβουν ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα για αποφευχθεί ένα ΜΕΓΑ-διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ και την Ελλάδα

Πρόεδρος ένωση Τούρκων Γεωπόνων(TZD)) Ιμπραήμ Yetkin

Η αξία του λαθραίου κρέατος λαθραία από τις γειτονικές χώρες στην Τουρκία εκτιμάται ότι θα είναι περίπου $ 10 δισεκατομμύρια το χρόνο,δήλωσε ο πρόεδρος ένωση Τούρκων Γεωπόνων(TZD)) Ιμπραήμ Yetkin

Σε  δήλωση προς τον Τύπο της Κυριακής, ο Yetkin είπε ότι σε μια πρόσφατη αποτροπής του λαθρεμπορίου και Εμπορίου Συμμόρφωσης (SITC) έκθεση έδειξε ότι η εισαγωγή στην Τουρκία γεωργικών προϊόντων είχε καταχωρηθεί ως 12900000000 $ κατά το παρελθόν έτος, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης το ποσοστό αυτό ήταν 23 δισεκατομμύρια $ .

«Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η ποσότητα των λαθραίων κρέατος και των γεωργικών προϊόντων στην Τουρκία.και γνωρίζουμε ότι περίπου 500.000 κεφαλές ζώων που εισέρχονται στη χώρα από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία παράνομα. Το λαθρεμπόριο κόστος της κτηνοτροφίας , εκτιμάται ότι στην οικονομία θα είναι $ 750 εκατομμύρια”, δήλωσε Yektin.

“Ο πρόεδρος ΤΖΟ υπογράμμισε επίσης ότι είναι 30 % του συνόλου των παράνομων κρεάτων από γειτονικές χώρες που καταναλώνονται στην Τουρκία , ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40 % στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, Yetkin σημείωσε επίσης ότι πριν 30-40 χρόνια, μόνο το ηλεκτρονικό εξοπλισμό ήταν λαθραία στη χώρα, ενώ στις μέρες μας κάθε είδους λαθραία εμπορεύματα.Για παράδειγμα το ένα πέμπτο της συνολικής κατανάλωσης ζάχαρης της Τουρκίας είναι λαθραία. «Οι 500.000 τόνοι λαθραίων ζάχαρης κοστίζει στην οικονομία περίπου $ 750 εκατομμύρια. Βλέπουμε, επίσης, λαθραία προϊόντα στον τομέα του τσαγιού, των οποίων η ποσότητα των λαθραίων τσάι είναι 60.000 τόνοι. Το κόστος είναι $ 75 εκατομμύρια, “είπε.

πληρ: από todayszaman,pentapostagma

.