Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Διαβατα και την Ευκαρπία

17 Σεπτεμβρίου 2015

omada zyriza thessalonikiΒουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Tη Δικαστική Φυλακή Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, επισκέφθηκαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2015 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α και Β Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς, Τάσος Κουράκης, πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Μανόλης Λαμτζίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Νίκος Παρασκευόπουλος, πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης συνοδευόμενοι από συνδικαλιστικά στελέχη , φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ρωξάνη Κωστατζίκη, Αχτσίδου Φωτεινή και Έρση Φωτοπούλου) και το συνδικαλιστικό στέλεχος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φύλαξης Νίκο Αλεξανδρίδη.

Η επίσκεψη είχε διάρκεια μεγαλύτερη από δύο ώρες.Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Διευθυντή της Φυλακής, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνδικαλιστές των εργασιακών σωματείων και συζήτησε μαζί τους τόσο γενικότερα ζητήματα του σωφρονιστικού συστήματος , την ανάγκη βελτίωσής του, τις επιπτώσεις του τελευταίου νομοθετήματος , που είχε ως αποτέλεσμα ….

την άμεση «ανακούφιση» των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων και του Τμήματος Μεταγωγών από κρατούμενους, την ανάγκη αναβάθμισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κρατουμένων με την επισκευή και λειτουργία του Νοσοκομείου Κρατουμένων (δίπλα στο ΓΝ Γ. Παπανικολάου), προβλήματα της λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας , που λειτουργεί με εκπληκτικά αποτελέσματα για τους κρατούμενους μέσα στο χώρο της φυλακής καθώς και ζητήματα μισθολογικού και υπηρεσιακού χαρακτήρα των υπαλλήλων.

Στη συνέχεια , η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους χώρους του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, και ενημερώθηκε από το εκπαιδυετικό προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας και τις διευρυνόμενες ανάγκες του καθώς και τη νεοανεγειρόμενη πτέρυγα Αποτοξίνωσης των Κρατουμένων , που θα λειτουργήσει με ευθύνη του ΚΕΘΕΑ, με αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία των τοξικοεξαρτημένων κρατούμενων.

Η αντιπροσωπεία παρείχε τη διαβεβαίωση ότι ο κάθε ένας και η κάθε μία θα εξακολουθήσουν να αποτελουν τον κρίκο που συνδέει σταθερά τον κόσμο της φυλακής με την υπόλοιπη κοινωνία και θα αγωνίζονται από κάθε σκοπιά όποια θέση κι αν βρεθούν για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος και την βελτίωση της θέσης των κρατουμένων.

eykarpiaΠεριοδεία στην περιοχή της Ευκαρπίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (17.9.2015) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Μανόλη Λαμτζίδη υποψήφιους Βουλευτές της Α Θεσσαλονίκης τοπικά στελέχη (Μιχ. Σπάσος) και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (Παπαντωνίου, Δουϊτσης, Συργιαννίδης κ.α.).
Ομάδα υποστήριξης του υποψηφίου

.