Μετρό στην Καλαμαριά: «Θυσιάζει» δεκάδες δέντρα για τις ανάγκες ενός εργοταξίου;

22 Σεπτεμβρίου 2015

maps metro kalamaria.2maps metro kalamariaΤην περασμένη Πέμπτη, 3 ημέρες πριν τις εκλογές, οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται μεταξύ της οδού Πόντου , Ροδοπόλεως και Μέτρων με έκπληξη παρατήρησαν συνεργεία , που ενεργούσαν κατ΄εντολή της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο του «Μετρό Καλαμαριάς», να σημαδεύουν με κόκκινο χρώμα τον κορμό δεκάδων δέντρων (κυπαρίσσια και άλλα), που βρίσκονται σε μία αδόμητη έκταση σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου που περικλείεται ανάμεσα στις πιο πάνω οδούς.

Οι αναστατωμένοι περίοικοι ενημερώθηκαν ότι αυτή η διαδικασία γίνεται προκειμένου, αφού κοπούν τα δέντρα αυτά , η περιοχή να ετοιμαστεί για να «υποδεχτεί» το εργοτάξιο του Μετρό.

Απευθύνθηκαν στο Δήμο, ο οποίος ως Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας του», διότι το Μετρό είναι «υπεράνω όλων» και παρέμπεμψε τους περιοίκους στη διοίκηση του Μετρό, με την οποία δεν έγινε δυνατή η επικοινωνία.
Η έκταση αυτή διαθέτει δασική και άλλη βλάστηση , αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και παρέχει αισθητική απόλαυση, ενώ συμβάλει στη δημιουργία καλού μικροκλίματος.

grammi metro kalamriagrammi metro kalamria 2Οι περίοικοι μην μπορώντας να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις ούτε από την δημοτική αρχή , ούτε από την εταιρεία συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές και θα θέσουν το ζήτημα προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, που συγκαλείται την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου διατυπώνοντας το ερωτηματικό αν η «θυσία» δεκάδων δέντρων , που παρέχουν οξυγόνο στην περιοχή και την αναβαθμίζουν αισθητικά, είναι αναπόφευκτη και σε ποιο βαθμό, και αν ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τη διοίκηση του Μετρό και να διατηρηθεί το «περιβαλλοντικό κεκτημένο» στην περιοχή.

grammi metro kalamria 3Κατά τη συζήτηση του θέματος η ΡΕΚΚ θα επαναφέρει για ψήφιση τη σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου του έργου του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά, πρόταση την οποία στο παρελθόν ο Δήμαρχος απόρριψε δημόσια «μετά βδελυγμίας» προτρέποντας τους δημότες να θέτουν τα ζητήματα που αφορούν στο ΜΕΤΡΟ απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι οι κάτοικοι της Καλαμαριάς καθημερινά αιφνιδιάζονται από ενέργειες των συνεργείων του Μετρό , αισθάνονται δυσφορία ενώ αδυνατούν να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την εταιρεία.

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς(ΡΕΚΚ)
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,
τηλ./φαξ : 2313 314396
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com
www.rekk.gr

.