Ν.Νικολόπουλος: Η εκλογή Προέδρου δεν είναι αποκλειστικά εσωτερικό θέμα

29 Σεπτεμβρίου 2015

nikolopoulos5Έχω ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτώ εκ νέου το όνομα μου να γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαροκόπου.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος , μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αξίζουν πολλά και θερμά «ευχαριστώ» στους πολίτες που δεν λύγισαν από τις κακόβουλες επιθέσεις και μας τίμησαν με την ψήφο τους, στους απλούς πολίτες, που κάτω από αυτές τις συνθήκες μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν.

Αξίζουν επίσης θερμά «ευχαριστώ» και στα στελέχη του Κινήματός που έδωσαν έναν σκληρό και ανυστερόβουλο αγώνα. Ο λαός με την ψήφο του στις 21 Σεπτέμβρη απέδειξε ότι δεν γονάτισε αλλά, στα χτυπήματα και τις σφοδρές πιέσεις από το διαπλεκόμενο σύστημα παρέμεινε πιστός στην απόφασή του να δώσει οριστικό τέλος στο καθεστώς της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της μίζας, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Η λυσσαλέα επίθεση του διαπλεκόμενου κατεστημένου δεν πέτυχε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το να μας βγάλουν εκτός του πολιτικού χάρτη και να μας φιμώσουν. Ατύχησαν.

Οι ΑΝΕΛ είμαστε και πάλι στη Βουλή και στην κυβέρνηση, και δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στους έντιμους ανθρώπους του μόχθου και στα νιάτα που αναζητούν αγωνιωδώς ένα καλύτερο μέλλον. Παρά τον ανελέητο και βρώμικο πόλεμο που δεχθήκαμε επί επτά μήνες και πολύ περισσότερο στην προεκλογική περίοδο, αντέξαμε.

Ο ελληνικός λαός ψήφισε πατριωτικά και εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχή φορά τις τύχες της χώρας στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτή τη φορά οι Έλληνες πολίτες όρισαν εμάς ως εγγυητές για τη διακυβέρνηση, για την ομαλότητα, για την πρόοδο του τόπου.

Επιδιώξαμε και πετύχαμε από κοινού τη συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροδεξιάς με κοινό στόχο όχι μόνον την τήρηση των όρων της συμφωνίας αλλά και το… παράλληλο πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνση της κοινωνίας από τα βάρη που την έχουν τσαλακώσει».

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:
«Η εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα θέμα αποκλειστικά κομματικό. Και γι’ αυτό απαντώ: Η ύπαρξη ισχυρής αντιπολίτευσης που θα αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση είναι εθνική ανάγκη και δημοκρατική επιταγή. Και επομένως το ποιος θα εκλεγεί μας αφορά όλους.

Γνωρίζετε ότι έχει χάσει μέχρι σήμερα περίπου το ένα τρίτο της προ μνημονίων εκλογικής της δύναμης και επιρροής. Πιστεύω λοιπόν ότι η αυτοκριτική και η επισήμανση των λαθών του παρελθόντος έπρεπε να προηγηθούν της εκλογής νέου αρχηγού. Τώρα όσον αφορά τα πρόσωπα ασφαλώς ο καθείς έχει το δικαίωμα να διεκδικεί ότι νομίζει – και να κρίνεται.

Σήμερα όμως για μένα το κεντρικό θέμα για τη Ν.∆. είναι: Ο επανακαθορισµός της ιδεολογικοπολιτικής της ταυτότητας, ο εκσυγχρονισµός και η ανανέωση του πολιτικού της λόγου, η ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος, που θα επιτευχθεί µόνον αν συγκρουσθεί µε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, θέλει νέα πολιτικά προτάγματα που θα προκύπτουν από έναν ανοικτό δημοκρατικό διάλογο με την κοινωνία.

Με δημοκρατικό διάλογο, πρέπει να αναλύσει µαζί µε τα µέλη και τα στελέχη του κόµµατος τα λάθη του παρελθόντος, μα προπαντός να ακούσει την φωνή της κριτικής εκείνων που με πόνο ψυχής απομακρύνθηκαν εξαιτίας της πολιτικής του Α. Σαμαρά, τις αιτίες της συρρίκνωσης της και στη συνέχεια να «συνθέσει» τα συμπεράσματα σε ένα νέο οδικό χάρτη παραταξιακής πορείας.

Οι ρήξεις, οι ανατροπές και οι εξελίξεις είναι αναγκαίες, ώστε ο χώρος του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού να πρωταγωνιστήσει και πάλι στον αγώνα για μία Πολιτεία που θα προοδεύει, για μία Πολιτεία που θα προστατεύει τους ανήμπορους, τους αδύναμους και όχι τους ολίγους.

Για μία Πολιτεία που θα υπηρετεί το συμφέρον των πολλών. Για μία Πολιτεία ανοιχτών οριζόντων, που ξεπερνούν πλέον το στενό κομματικό πλαίσιο της Ν.Δ. και τις όποιες υποψηφιότητες για την προεδρία της. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα ξεπεραστούν σύντομα από την πραγματική ζωή και από τις θύελλες των καιρών που έρχονται.»

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή υπήρξα πάντα ένας συνεπής στρατιώτης , που το μόνο που ζητούσα από την εκάστοτε ηγεσία ήταν τα απαραίτητα πολιτικά όπλα για να πολεμήσω πολιτικές και θεωρήσεις που ήσαν βλαπτικές για την κοινωνία.

Ουδέποτε αρνήθηκα την ενεργή παρουσία μου στα πεδία των μαχών ,ακόμα κι αν γνώριζα ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτή ισοδυναμούσε με πολιτική θυσία. Ουδέποτε αξίωσα παράσημα. Μου αρκούσε το λοχιόσημο στο πέτο, που μου έδινε ο λαός της Αχαΐας.

Πέρυσι τον Ιούλιο το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που ηγούμαι , αποφάσισε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τη συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ, στη βάση της συγκροτήσεως ενός πατριωτικού κεντροδεξιού μετώπου, ως πολιτική δύναμη αντίστασης απέναντι στις πολιτικές της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας, που είχαν ως εκφραστές τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Για αυτήν τη συνεργασία, δεν αξιώσαμε ανταλλάγματα, παρά μόνο ένα συμβόλαιο πολιτικής συμφωνίας που είχε ως κορωνίδα το διαχρονικό τρίπτυχο , Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια.

Κάνω σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι από πλευράς μου δεν υπήρξε η παραμικρή όχληση προς τους επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης για συμμετοχή μου στο υπουργικό συμβούλιο . Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα ότι η πρόταση του Π. Καμμένου απερρίφθη από τον Α. Τσίπρα, καθότι η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση θα «ερέθιζε» αρνητικά των Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου λόγω του γνωστού τιτιβίσματος που είχα κάμει στον παρελθόν.

Ως «καλός στρατιώτης» αντιμετώπισα αυτήν την εξέλιξη με ψυχραιμία , συνεχίζοντας τον αγώνα με πάθος και ζέση, τιμώντας για μια ακόμα φορά τα λοχιόσημα μου. Και φτάσαμε στον πρόσφατο σχηματισμό της κυβέρνησης με εταίρους και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ , όπου εδέχθην την πρόταση του Π.Καμμένου για να μετέχω της νέας κυβερνήσεως, όπου τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν όπως και το Γενάρη. Απερρίφθην δια να μην ταραχθεί ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και μέσω διαρροών στον τύπο παρουσιάζομαι ως δυνάμει Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, παρότι χρειάζεται τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής.

Έχουμε μια επανάληψη του κακόγουστου έργου του Ιανουαρίου, εξηγούμαι προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Εγώ είμαι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και λογοδοτώ στους χιλιάδες Χριστιανοδημοκράτες –αποστασιοποιημένους κυρίως Νεοδημοκράτες – που τους κάλεσα και ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες. Έχω ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτώ εκ νέου το όνομα μου να γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαροκόπου.

Επειδή το «κόψιμο» ήταν προδήλως πολιτικό γεγονός, που με κάνει να ανησυχώ για ενδεχόμενη απόπειρα παραβιάσεως των «κόκκινων» γραμμών, διατρανώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι εγώ αποχρωματισμούς δεν κάνω. Επίσης σε ενδεχόμενο εναγκαλισμό υπό όρους – ως προπέτασμα καπνού – με τα «ποτάμια και τους πράσινους ήλιους» δεν μετέχω. Τέλος ρητά και κατηγορηματικά δεσμεύομαι ότι σεβόμενος την πρόσφατη εντολή των ψηφοφόρων μου, θα δώσω ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων ο Βουλευτής Αχαΐας τόνισε:
«Παρακολουθώ από την περασμένη Κυριακή όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται περί της αφερεγγυότητας των δημοσκοπήσεων και κυρίως των exit polls. Αυτή η αδυναμία των εταιρειών δημοσκοπήσεων να εκτιμήσουν με ακρίβεια το εκλογικό αποτέλεσμα ήρθε να προστεθεί στην αστοχία πρόβλεψης της μεγάλης επικράτησης το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και θα έλεγε κανείς πως ήταν η σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι της δυσπιστίας.

Οι πιο ειλικρινείς από τους εκπροσώπους των εταιρειών δημοσκοπήσεων βγήκαν και ζήτησαν «συγγνώμη». Άλλοι αναζήτησαν προφάσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είπε ο Νίκος Nικολόπουλος, «επιχειρώντας να προβάλλουν το άλλοθι της «κινούμενης άμμου» των αναποφάσιστων. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι παραδέχονται πως υπάρχει μεθοδολογικό πρόβλημα στη δουλειά τους και γι αυτό δεν μπορούν να την κάνουν σωστά.

Επί του μεθοδολογικού ζητήματος θα είχα να πω αρκετά πράγματα αλλά σε αυτή τη φάση νομίζω πως το σημαντικό είναι άλλο. Η αγορά των δημοσκοπήσεων και των exit polls είναι άμεσα διασυνδεδεμένη με τις εφημερίδες και την ιδιωτική τηλεόραση. Σε κάθε αναμέτρηση έχουμε exit poll επειδή τα κανάλια θέλουν να έχουν την «πρωτιά» στην ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος τουλάχιστον 2 ή 3 ώρες νωρίτερα από την έναρξη της ροής των επίσημων αποτελεσμάτων.

Οι μεθοδολογίες είναι ταυτισμένες με συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν έχει νόημα να κρύβονται όλοι πίσω από το δάκτυλό τους. Τα exit polls στην Ελλάδα από το 1993 που πρωτοεμφανίστηκαν μέχρι και σήμερα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, τον Ηλία Νικολακόπουλο, ο οποίος έχει μια σταθερή σχέση συνεργασίας με το Mega, και είναι αυτός ουσιαστικά που έχει το «γενικό πρόσταγμα» στη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Προσωπικά λοιπόν μου είναι ακατανόητο πως μετά από τόσες αποτυχίες πρόβλεψης που κοστίζουν ακριβά όχι μόνο σε χρήμα αλλά και στην αξιοπιστία των ίδιων των καναλιών και κυρίως του Mega, o κ. Νικολακόπουλος απολαμβάνει ένα καθεστώς ασυλίας και αντιμετωπίζεται περίπου ως «ιερή αγελάδα»,

Για το θέμα που έχει ξεσπάσει για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ελληνικά σχολεία, ο Ν. Νικολόπουλος  τόνισε εμφατικά: «Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία υπήρξε το στήριγμα του έθνους μας σε κάθε δύσκολη περίοδο. Και σήμερα δραστηριοποιείται ως πρεσβευτής του Ελληνικού ιδεώδους σε όλη την υφήλιο, ενώ είναι ο συνεκτικός κρίκος των απανταχού αποδήμων Ελλήνων με το εθνικό κέντρο.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θελήσει να προχωρήσει στην κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών τότε θα πρέπει να ζητήσει τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών με δημοψήφισμα, αφού είναι αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων.

Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι σήμερα πολύ πιο χρήσιμο και αναγκαίο για τη διαμόρφωση του ήθους και του χαρακτήρα των νέων μας. Παιδεία δεν είναι μόνον η ξερή μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών.
Είναι πρωτίστως η διάπλαση χαρακτήρων, η διαμόρφωση ανθρώπων ολοκληρωμένων.

Σωστή παιδεία δεν είναι μόνον η καθοδήγηση στην εξεύρεση επαγγέλματος, αλλά και η υποβοήθηση των νέων μας να γίνουν κοινωνικά χρήσιμοι, με αίσθημα φιλανθρωπίας, αλληλεγγύης, πατριωτισμού και με δημοκρατικότητα όχι ασύδοτη, αλλά υπεύθυνη»!

.