2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

23 Σεπτεμβρίου 2015

pontioiΠεντακόσιοι νέοι Πόντιοι από κάθε γωνιά του πλανήτη θα συναντηθούν το διάστημα από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης HELEXPO – Θεσσαλονίκη,στο πλαίσιο της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη

Δέκα χρόνια μετά την 1η συνδιάσκεψη της Φρανκφούρτης, η νεολαία του Ποντιακού Ελληνισμού θέτει ως στόχο να δείξει ότι είναι ζωντανή, δημιουργική, σύγχρονη και με πλήρη συνείδηση της ιστορικής της αποστολής.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την προώθηση και ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, τη διατήρηση και τη διάδοση των ιδανικών και αξιών της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, καθώς και την ενίσχυση των πολύπλευρων σχέσεων της νεολαίας της Διασποράς με την ιστορική της Πατρίδα.

Οι εργασίες θα ανοίξουν το απόγευμα της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής, 4 Οκτωβρίου, με το Φεστιβάλ Ποντιακού Πολιτισμού στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

.