Παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Ναόμι Κλάιν”This Changes Everything”

25 Σεπτεμβρίου 2015

afisa ntokumenterΤην Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 6:30μμ στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» (Φιλικής Εταιρείας 44,Θεσσαλονίκη),θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Avi Lewis “This Changes Everything” με ελεύθερη είσοδο.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο-best seller- της Naomi Klein. Η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα των πρώτων παγκόσμιων προβολών που σκοπίμως προηγούνται της 21ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι ( COP-21).

Την διοργάνωση της προβολής έχουν αναλάβει οι Water Warriors, ομάδα πολιτισμικής και πολιτικής παρέμβασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η συγγραφέας των –επίσης best seller- “No logo” και «»Το δόγμα του Σοκ» πραγματεύεται σε αυτό το έργο την υπέρτατη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας επτά δυναμικά πορτρέτα αγωνιζόμενων κοινοτήτων: Από την Μοντάνα και την Αλμπέρτα μέχρι τις ακτές της Νότιας Ινδίας, το Πεκίνο, τις Σκουριές αλλά και πέρα από αυτά. Ενενήντα λεπτά που πληροφορούν, εμπνέουν, παρακινούν… Που αφηγούνται όχι μια ακόμα ιστορία καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά μια ευκαιρία αποδόμησης του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου με την προοπτική οικοδόμησης ενός ριζικά καλύτερου.
THIS CHANGES EVERYTHING / Int’l Trailer

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:
http://thefilm.thischangeseverything.org/film-media/

 

 

.