Ένας τουρκικός όμιλος ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα

24 Νοεμβρίου 2015

athen5Με μεθοδικά βήματα ο τουρκικός όμιλος Dogus (Dogus Holding) ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα, επενδύοντας κατά προτεραιότητα στον τουριστικό τομέα και σε ακίνητα.

Μετά τη μαρίνα Λέσβου και η εξαγορά το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου,το νέο του απόκτημα στην Αθήνα είναι το κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι τον περασμένο Μάιο η καναδική πρεσβεία στο Κολωνάκι, απέναντι από το Χίλτον, που αγόρασε μέσω της θυγατρικής ΜΚ Myconos Hotels, καταβάλλοντας 4,2 εκατ. ευρώ στο καναδικό Δημόσιο. Σχεδιάζει να το μετατρέψει σε πολυτελές ξενοδοχείο, επενδύοντας πάνω από 12 εκατ. ευρώ για τη μετασκευή του. Το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ.βρίσκεται σε προνομιούχο θέση και έχει θέα στην Ακρόπολη.

Το γκρουπ Dogus κατέχει ήδη μερίδια σε ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και συμμετέχει επίσης στην εταιρεία διαχείρισης της Μαρίνας Φλοίσβου, που ελέγχεται μετοχικά από την Lamda Development.

Στην Τουρκία είναι ο τρίτος κορυφαίος επιχειρηματικός όμιλος του ιδιωτικού τομέα ,με ένα χαρτοφυλάκιο με δεκάδες επιχειρήσεις στην βιομηχανία στις κατασκευές, στον τουρισμό, στο real estate και το εμπόριο τροφίμων κλπ. Μεταξύ των οποίων μία από τις μεγαλύτερες της Τουρκίας τράπεζες, Garanti Bank, όπως καθώς και high-end της Porsche, Audi και Volkswagen αντιπροσωπείες, καταστήματα λιανικής και τροφίμων. Διαθέτει επίσης ισχυρή παρουσία στα media, με βραχίονα την Dogus Media Group, που ελέγχει 2 τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας(NTV, STAR) το NTV Spor, CNBC , πολλά περιφερειακά και πάνω από 15 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Βασικός μέτοχος της μητρικής εταιρίας χόλντινγκ είναι ο Φερίτ Σαχένκ, που θεωρείται ότι είναι ο πλουσιότερος Τούρκος,με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

.