Γιατί είναι κλειστεί ακόμα η σιδηροδρομική γραμμή στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα;

27 Νοεμβρίου 2015

synora gr-skopiaΑναστάτωση, αγανάκτηση και αγωνία προκάλεσε από την περασμένη Παρασκευή στους Έλληνες  εξαγωγείς το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, κύριας σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Ευρώπη.

Το κλείσιμο της γραμμής σημαίνει στην ουσία αποκλεισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Χώρας με το εξωτερικό και έρχεται να προστεθεί στα ήδη μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων εξαγωγέων λόγω των capital controlς.

Από στοιχεία του ΣΕΒΕ, ήδη, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ βρίσκονταν εγκλωβισμένα έως και χθες το πρωί περίπου 90 φορτία εξαγωγής και 33 φορτία εισαγωγής πρώτων υλών.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσε 26 Νοεμβρίου 2015 αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη , ζητώντας απαντήσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στις μεταφορές προϊόντων από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα .

Προς τoν κ. Υπουργό:Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Χρήστο Σπίρτζη
Θέμα: Προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα
ΚΑΤΑΘΕΤΩ
Ως αναφορά το συνημμένο έγγραφο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (αριθμ.πρωτ.Α4/3852/25.11.2015), που αφορά στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις μεταφορές προϊόντων από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Παρακαλώ τον αρμόδιο κ. Υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.
Πέμπτη 26η Νοεμβρίου 2015 .
O Αναφέρων Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης

.