«Η επιστροφή της Γυφτιάς» στο HolyWood Stage

20 Νοεμβρίου 2015

PROSKLISI-POLYMUSICΑπό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Μια εποχή, κατά την οποία δημιουργήθηκε ίσως το σημαντικότερο ρεύμα στο νεοελληνικό τραγούδι, θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν τη φετεινή χειμερινή σαιζόν ο Δημήτρης Κοντογιάννης, μαζί με μια πολύ αξιόλογη ομάδα μουσικών και τραγουδιστών στη μουσική σκηνή «HolyWood Stage*»

Εκτός από τον Δ. Κοντογιάννη (που ήταν από τους πρωτεργάτες – μαζί με τον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Νίκο Παπάζογλου και τον Διονύση Σαββόπουλο – της δημιουργίας των πρώτων δίσκων και των καλλιτεχνικών σχημάτων εκείνης της εποχής), στην φετινή παράσταση συμμετέχουν οι τραγουδιστές Ηρακλής Κοντός, Σοφία Τσέρου και η νέα μεγάλη λαϊκη φωνή Βασιλική Στεφάνου που κυκλοφορεί την πρώτη της δουλειά από την Polymusic.
Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και στα «Δηθεν» – που ηχογραφήθηκαν το 1978 και το 1980 αντίστοιχα – με τις διαχρονικές επιτυχίες όπως Το μπαγλαμαδάκι, Τρελλή κι αδέσποτη, Οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά, Ο Αύγουστος, Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ…, αλλά και νεότερα που ανήκουν σ αυτό το ρεύμα – όπως τραγούδια του Μάλαμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Ορφέα Περίδη και άλλων σημαντικών τραγουδοποιών που έχουν επηρεαστεί από το κλίμα που διαμορφώθηκε γύρω στα 1980.

Φυσικά, αργά το πρόγραμμα θα κλείνει με κλασικά και αγαπημένα τραγούδια από την εποχή του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

*Η νέα μουσική σκηνή της πόλης,στο χώρο ενός από τα παλαιότερα εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου,HolyWood Stage,Λ.Βουλιαγμένης 289, στον Άγιο Δημήτριο.

.