Πίσω από τις λέξεις..

23 Νοεμβρίου 2015

tsipras sakellaridisΤου Γιώργου Μιχαλόπουλου
Εκδότη -Διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας (20/11/ 2015)

Καλά θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας να μελετήσει με σπουδή – και από ό,τι μαθαίνω το πράττει! – την επιστολή παραίτησης του (πρώην) επιστήθιου φίλου του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης:
«Από τη μια πλευρά οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για σχέσεις και επικοινωνίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κρατούμενους, από την άλλη οι επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου σε κοινωνικό επίπεδο, διαμορφώνουν ένα πεδίο εν δυνάμει εκρηκτικό, με άδηλο το μέλλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Η πολύ προσεκτικά διατυπωμένη τοποθέτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου καθιστά σαφές ότι η δυναμική των πιέσεων που ασκείται στην κυβέρνηση αναμένεται να κλιμακωθεί, ενώ ως θρυαλλίδα εξελίξεων αναγνωρίζει το προσφυγικό και το ζήτημα ασφάλειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Υπό αυτές τις συνθήκες και καθώς το προσφυγικό πρόβλημα και το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στην Ευρώπη φέρνει την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα, η κυβέρνηση αναζητεί εσπευσμένως και εναγωνίως τον τρόπο διαχείρισης του πολυσύνθετου περιβάλλοντος στο οποίο είναι υποχρεωμένη να δράσει».

Οι διατυπώσεις και η διάρθρωση της επιστολής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δεν αφήνουν χώρο για παρανοήσεις, καθώς αναφέρει σχετικά ψηλά στο κείμενο παραίτησής του το αβέβαιο μέλλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και κλείνει με κατακλείδα το προσφυγικό και το ζήτημα ασφαλείας.

Παράλληλα συσχετίζει τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση με το μέλλον της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για
ισχυρό πλήγμα το οποίο ενδεχομένως να έχει και… ουρά.
Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες καθώς φαίνεται ότι οι πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κυβερνητικό σχήμα, τηρουμένων των κοινοβουλευτικών αναλογιών αλλά ανατρέποντας τους συσχετισμούς ως προς τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Συνεπώς αυτό που δεν λέει, αλλά υπονοεί, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ότι αργά ή γρήγορα ο Τσίπρας θα οδηγηθεί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ σε μια ευρύτερη συγκυβέρνηση ή κυβερνητικό σχήμα ειδικού σκοπού.

Υ.Γ. Ο Σακελλαρίδης στην επιστολή του αναφέρει ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά μην το δένετε κόμπο!

.