Στην Κύπρο ,ο Υφυπ/ Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων

19 Νοεμβρίου 2015

amanatidis-fotioyΟ Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Κύπριο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτιο Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διερευνήθηκαν τρόποι αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ της Διασποράς της Ελλάδας και της Διασποράς της Κύπρου με τη συνδρομή της Πολιτείας.
Έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές στις περαιτέρω δράσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2013, εστιάζοντας στην νεολαία της Διασποράς των δύο χωρών.

Ο Κύπριος αξιωματούχος εξέφρασε την επιθυμία της Κύπρου να συνδράμει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να καθιερωθεί η 20η Μαΐου -η οποία θεωρείται ημέρα γέννησης του Σωκράτη- ως παγκόσμια «Ημέρα Ελληνοφωνίας» και Ελληνικής Παιδείας.
Ο κ. Φωτίου, τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Αμανατίδη επίσκεψης στην Κύπρο.

.