Αμανατίδης: Ικανοποίηση για την αποδοχή της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων

31 Ιανουαρίου 2016

amanatidis2Κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών, «Κύρωση της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων», ο Υφυπουργός Εξωτερικων, Γιάννης Αμανατίδης επισήμανε πως «στόχος είναι ο περιορισμός της παράνομης αγοράς όπλων, δηλαδή λιγότερα όπλα σε λάθος χέρια» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αποδοχή της Συνθήκης από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016)

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα τηρεί και θα τηρήσει τις συμφωνίες, τις οποίες έχει υπογράψει», ενώ επεσήμανε ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων χρησιμοποιήθηκε μια Έκθεση, η οποία έχει αναφορά στην κατάσταση η οποία υπήρχε το Νοέμβριο. «Η πραγματικότητα είναι σήμερα τελείως διαφορετική».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, «η λύση των προβλημάτων όλων αυτών, βλέπετε γίνεται με μια σοβαρή πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική, η οποία αναδεικνύει τη χώρα μας σε καταλύτη και σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή» και σημείωσε ότι «το ταξίδι του Πρωθυπουργού με το κυβερνητικό κλιμάκιο και του κ. Κοτζιά και των άλλων Υπουργών, τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Κύπρο ενισχύει την συνεργασία μας με τις σημαντικές αυτές περιφερειακές δυνάμεις.

Είναι μια πολιτική την οποία αναπτύσσουμε όχι μόνο προς την Μέση Ανατολή. Είναι αυτή τελικά που θα φέρει τη σταθερότητα, την ειρήνη, τη συνεργασία αλλά και την οικονομική πρόοδο».

.