Αρμενία και Ρωσία: μια τρομερή στρατιωτική συμμαχία

29 Φεβρουαρίου 2016

stratos ru-armeniaΟ ρωσικός στρατός συνεχίζει να εξαντλεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της και να απειλήσει τα συμφέροντα των χωρών, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αντιαεροπορικής προστασίας με την Αρμενία , την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή αυτή μπορεί να απειλήσει τις χώρες της Συμμαχίας και των δυτικών συμμάχων τους,πιστεύει ο Adam Ereli, πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σημείωσε, ότι η Ουάσινγκτον δεν έκανε καμία απάντηση στην ανάπτυξη τέτοιων ισχυρών συγκροτήματα της Ρωσίας στρατιωτική δύναμη και τα μέσα κοντά την Αρμενία, και ακόμη και δεν έδωσαν καμία προσοχή στην ρωσικό συσσώρευση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ιράν.

Εκτός από αυτό, οι ΗΠΑ συλλογίζεται επί της Ρωσίας που ενώνει την καταπολέμηση των δυνατοτήτων του με μια χώρα που συνορεύει με την Τουρκία – μέλος του ΝΑΤΟ.

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών – ο πόλεμος της Ρωσίας στη Συρία και η πίεση στην Τουρκία έχει ενταθεί – η ροή των όπλων και του προσωπικού της στην Αρμενία έχει κλιμακωθεί που περιλαμβάνουν προηγμένες Navodchik-2 και Takhion UAV αεροσκάφη drone, Mi-24 ελικόπτερα και Iskander- Μ βαλλιστικών πυραύλων, “Adam Ereli επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία ετοιμάζει μια νέα στρατιωτική συμμαχία με την Αρμενία, η οποία είναι δήθεν για να χτυπήσει απροσδόκητα στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Η αυξανόμενη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία δεν είναι παρά η τελευταία ένδειξη μιας ανησυχητική τάση: απειλή του Πούτιν με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Αμερικής στην Ευρώπη»,πιστεύει ο πρώην διπλωμάτης .

Η στρατιωτική συμμαχία της Αρμενίας και της Ρωσίας συνεχίζει να ενισχύει, και η Δύση δεν μπορεί να αφήσει χωρίς προσοχή.

Όνειρα της Μόσχας ηαποστολή στρατιωτών της στην Αρμενία και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων εκεί, προκειμένου να έχει «επιρροή» σε τρεις σύνορα κρατών, οι οποίοι είναι σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, που είναι η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία.

“Η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία αντιπροσωπεύει ένα στιλέτο στην καρδιά του ΝΑΤΟ, όπως η Αρμενία-ρωσική συμμαχία ενισχύει,ενώ η Ουάσιγκτον παραμένει σιωπηλός », επισήμανε ο Αδάμ Ereli.

Pravda.Ru ανέφερε ότι η συμφωνία με την Αρμενία, υπεγράφη από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών, εκτός από ένα σχέδιο συνεργασίας για Υπουργείων Άμυνας για το τρέχον έτος.

Προς το παρόν, η Ρωσία συνεργάζεται με την δημιουργία κοινών περιφερειακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας με την Κιργιζία και το Τατζικιστάν.

Μια αντίστοιχη συμφωνία υπογράφηκε επίσης με το Καζακστάν το 2013. Το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής προστασίας έχει ήδη ενωθεί με τη Λευκορωσία .
πηγή:veteranstoday

.